Частният превозвач МТК Груп иска допълнителни 200 000 лв. общински

...
Частният превозвач МТК Груп иска допълнителни 200 000 лв. общински
Коментари Харесай

Спаси София: Градският транспорт на София е в колапс заради Контрера и ГЕРБ

Частният транспортьор " МТК Груп " желае спомагателни 200 000 лева общински пари за първите два месеца на тази година. Тези средства са в допълнение на към 3 млн. лева, които превозвачът ще получи от Общината за осъществена транспортна активност за същия интервал. С това цената на километър пробег се изравнява с цената на общинския транспортьор “Столичен автотранспорт”, който за разлика от частния, има съчленени рейсове и обслужва надалеч по-натоварени и комплицирани линии, увеличаващи разноските му.

Разбира се, " МТК Груп " прозорливо изчака да минат изборите и на 6 април си изиска сумата. До такива " недостатъци " води нездравословният контракт, препоръчан от Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, обилно подсилен от Фандъкова и групата на ГЕРБ. Те през 2016 година дадоха куп линии на частното сдружение и излъгаха, че то ще вози на цена по-ниска от тази на “Столичен автотранспорт”. Още тогава предупредихме, че договорът е в ущърб на публичния интерес и Общината сама си връзва ръцете с него. Сега берем плодовете от следващата доза “отговорно управление” със запазена марка ГЕРБ-ВМРО.

Градският превоз на София е в колапс - той към момента няма бюджет за тази година. Управляващите са вдигнали ръце от него и не се знае какъв брой Общината ще похарчи за превоз през годината, какво е финансовото положение на сдруженията, както и какъв брой милиона не доближават и по какъв начин ще се обезпечат. Г-н Контрера, който спуснаха да е ръководител на транспортната комисия, организира несполучлива акция за народен представител, в която влизаха както мигрантите, по този начин и педофилите, само че не откри време да сформира бюджет за градския превоз. Ето такова безконтролно, неуместно и все по-очевадно некадърно е ръководството на София, отпред на което е безгрешната Йорданка Фандъкова и хайдутския ѝ съдружен сътрудник.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР