Частният жп завод Експрес Сервиз изгради за своя сметка 50

...
Частният жп завод Експрес Сервиз изгради за своя сметка 50
Коментари Харесай

Частен завод възстанови за своя сметка разрушени релси на теснолинейката |

Частният жп цех " Експрес Сервиз " построи за своя сметка 50 метра теснолинеен стоманен път, с цел да може да вземе за ремонт и цялостна рационализация два локомотива от серия 77, обслужващи жп линията Септември-Добринище.

Предприятието има контракт с БДЖ-Пътнически транспорти, само че се оказало, че хранилище Септември, откъдето би трябвало да се получат машините, няма естествен шосеен метод и че извеждането на локомотивите от депото към завода в Русе за рационализация е невероятно с автокранове и платформа.



" Затова започнахме да изследваме превоза по жп - посредством натоварване на специфичен вагон-лодка с обикновено междурелсие - от рампа. Това е било естествен метод за превоз на тези локомотиви от/до депото в Септември преди години. Оказа се, обаче, че това неповторимо за България оборудване е тежко развалено и съвсем унищожено от строителните компании, правили ремонта на гара Септември преди няколко години. С изключителна грубост и нелепост, те са нарязали релсите, употребили са материала от баластовата призма и за засипвали оборудването със строителни боклуци. С това са нанесли огромна вреда върху теснопътното придвижване, като в частност са лишили хранилище Септември от изход на обикновено междурелсие ", изясняват от " Експрес Сервиз ".



Заради непредвидения проблем единственият метод да вземат локомотивите за рационализация в русенския цех, се оказало  възобновяване на рампата за сметка на компанията реализатор на контракта.

" Разринахме затрупаната рампа, рязахме израснали дървета, косихме шубраци и установихме изчезналите теснолинейни сектори. След това, направихме нови, подсилени стоманени траверси, направихме нови скрепления, намерихме релси и докарахме материалите от Русе. Монтирахме нови сектори теснолинеен стоманен път с междурелсие 760мм, укрепихме рампата, монтирахме обтяжки ", описват от предприятието.



И показват, че на процедура това са първите 50 метра нов теснолинеен стоманен път от 1945 година, който отсега нататък ще бъде от изгода на БДЖ и на Родопската теснолинейка.

От " Експрес Сервиз " благодарят на БДЖ, които им дали специлизарания вагон-лодка, за логистичната поддръжка на вагонния цех Коловаг АД в Септември и на личния състав на жп гарата в Септември, които симпатизирали на напъните им да модернизират дребните локомотиви.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР