Частните ветеринари искат оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов,

...
Частните ветеринари искат оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов,
Коментари Харесай

Ветеринари искат оставката на Порожанов

Частните ветеринари желаят оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, тъй като ведомството им дължи пари за осъществени от тях имунизации на животните.

Сумата е 8,54 млн. лв., с близо 1 милион повече от миналогодишната. В писмо до премиера Бойко Борисов от Българския ветеринарен съюз предизвестяват, че в случай че до края на август земеделското министерство не внесе за разглеждане и гласоподаване от Държавна фирма “Земеделие ” дължимите средства да бъдат изплатени, при започване на септември ветеринарите стартират национални митинги.

Именно този един милион е довел до закъснение на изплащанията, настояват ветеринарите, като прецизират, че на 31 юли са получили заричане, че заплащанията ще станат по най-бързия метод.

“Заработените средства са за първото полугодие до 30 юни ”, изясни Димитър Цанков, заместник-председател на съюза. Преди две години от съюза и управлението на фонд “Земеделие ” и Българската организация по сигурност на храните са постигнали съглашение вложените от записаните ветеринарни лекари средства да се възвръщат два пъти годишно – до края на месец юни и в края на годината.

Досега това се спазваше, пишат в писмата си от съюза. “Нямаме сигурност по кое време ще стане заплащането – дали няма да е септември, октомври, ноември, декември – никой не споделя ”, изясни Цанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР