Частните обвинители настояха за близка до максималната присъда, Благомир се

...
Частните обвинители настояха за близка до максималната присъда, Благомир се
Коментари Харесай

Шокиращо! Бургаски прокурор поиска условна присъда за пиян шофьор, без книжка, предизвикал смърт

Частните обвинители настояха за близка до оптималната присъда, Благомир се оказа два пъти осъждан за пътни нарушавания и с 30 акта по ЗДвП

В 15 часа през днешния ден арбитър Цвета Попова от Бургаския областен съд (БОС) ще прочете присъдата на Благомир Бельов, който е обвиняем за причиняването на гибел на пътя в пияно положение и без брошура.

Флагман.бг в детайли писа за случая, в който има доста смущаващи условия. На първо място – следствието, което се бави близо пет години, а по-късно и прекъсването на наказателното произвеждане през 2020 година от наблюдаващия прокурор Манол Манолов. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Разпоредителното съвещание против 27-годишния Благомир Бельов стартира в БОС в 10 часа през днешния ден.

Благомир бе придружаван от Петър Димитров, един от най-хубавите бургаски юристи, който му построи добра защитна тактика.

27-годишният мъж изиска делото да протече по съкратената правосъдна процедура, призна се за отговорен, одобри всички условия в обвинителния акт и се възползва от правото наказването му да бъде понижено с 1/3.

Още първоначално направи усещане, че той заобикаля директна среща с родителите на Руфим – Марина Руфим и Себахтин Изет. Пред правосъдната зала, Благомир съвсем се сблъска с Марина, само че не сподели нито дума, даже не я погледна. След това за малко се скри в тесния кулоар на първия етаж, където са заседателните зали на Районния съд. Малко преди старта на съвещанието той въпреки всичко се появи пред зала №1 на БОС, само че още веднъж избягваше даже образния контакт с Марина и Себахтин.

Пред Флагман.бг Благомир бе сбит: „ Съжалявам доста. Руфим ми беше другар “.
 Благомир Белев, на назад във времето е бащата на Руфим - Себахтин Изет
В зала държавният обвинител в дълга защита изчете събитията към съдбовния случай от 17-ти май, 2018 година, след което маркира, че са налице доста смекчаващи виновността условия. Заради, което Благомир Бельов заслужавал да получи присъда към минималната – 3 години или условна. След като арбитър Цвета Попова го накара да конкретизира какво тъкмо пледира, прокурор Манолов бе пределно явен: „ Условна присъда, с оптимален изпитателен период “.

Думите му подействаха шокиращо на майката и бащата на Руфим, които не можеха да повярват какво чуват. В същото време Благомир умерено стоеше на правосъдната банка и отвреме-навреме хвърляше по един взор към околните на Руфим.

Частните обвинители – Величка Костова, която е някогашен прокурор и Борис Акалиев настояха за оптималната присъда – 15 години. Те оповестиха и забавната вест, че Благомир има две присъди – една като малолетен за шофиране на мотор без брошура и една като пълновръстен, още веднъж за същото действие. Първото наказване е неодобрение, а второто – пробация. Освен това той имал над 30 нарушавания на ЗДвП до 2018 година. По данни на отбраната по-късно също имал още актове.

„ Страхувам се, че досегашните санкции не са оказали нужната предварителна защита. Една условна или по-ниска присъда, също няма да го стори “, означи Величка Костова в пледоарията си.

Защитникът на Благомир – адв. Петър Димитров посочи, че става въпрос за младеж, който след случая е трансформирал метода си на живот. Нямало и ден, в който да не съжалява за случилото се, разгласи Петър Димитров.

Благомир почнал работа като продавач-консултант и поради упоритостта си се издигнал до шеф на магазин „ Зора “ в Пазарджик, стана ясно от пледоарията на отбраната му. Освен това той имал сериозна другарка, с която имали проекти за семейство.

Благомир Бельов за пръв път се обърна към родителите на Руфим в правосъдна зала. „ Съжалявам, че в този момент го върша. Но нямам храброст да ви погледна. Всеки ден тази покруса ме изяжда. Искаше ми се аз да бях потърпевш, а не Руфим “, сподели той.



Припомняме, че случаят, довел до гибелта на Руфим Изет стана на 17 май, 2018 година пред дискотека „ Вижън “. Според обвинителния акт Благомир е карал мотора си с 27 км/ч, само че е направил смъртоносна каскада – вдигнал е на задна гума, след което Руфим е паднал и получил сериозна контузия, несъвместима с живота.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР