Частните колежи и университети във Флорида вече трябва да спазват

...
Частните колежи и университети във Флорида вече трябва да спазват
Коментари Харесай

Частните колежи и университети във Флорида трябва да спазват правилото, изискващо хората да използват тоалетни в съответствие с пола им, определен при раждането

Частните колежи и университети във Флорида към този момент би трябвало да съблюдават предписание, изискващо от студентите и преподавателите да употребяват тоалетни и съблекални в сходство с пола им, избран при раждането.

Бордът по образованието на Флорида гласоподава в сряда за разширение на правилото – към този момент в действие в държавните учебни заведения K-12, пандизите и някои държавни колежи – до частни институции за след приблизително обучение.

Ограничението е в действие за държавни здания в целия щат от 1 юли според закон, подписан от губернатор Рон ДеСантис, който не разрешава на транссексуалните хора да употребяват тоалетна или тоалетна за преобличане, съответстващи на тяхната полова еднаквост. Законът изисква постройките да дефинират такива уреди за „ извънредно прилагане “ от мъже или дами и да дават обособена тоалетна или съблекалня за един човек.

 Републиканският претендент за президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис приказва по време на събитие за набиране на средства за републиканския представител Ашли Хинсън от Айова на 6 август в Сидър Рапидс, Айова. DeSantis одобри закон през май, ограничителен достъпа на транссексуални до процедури и бани. class= Републиканският претендент за президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис приказва по време на събитие за набиране на средства за републиканския представител Ашли Хинсън от Айова на 6 август в Сидър Рапидс, Айова. DeSantis одобри закон през май, ограничителен достъпа на транссексуални до процедури и бани. Чарли Нейбъргол/AP

Ограниченията важат и за студентски жилища, ръководени от колежи.

Законът за ограничение на банята е един от няколкото законодателни акта, подписани от DeSantis през май, които лимитират живота и пространствата на ЛГБТК, в това число потвърждаващи пола лекувания за малолетни, мил шоута и кои местоимения могат да се употребяват в учебните заведения. Защитниците на ЛГБТК жигосаха законите като опит да бъдат изтрити от учебните заведения и обществото във Флорида.

Ема Рой, уредник на общността и родител, приказва по време на срещата на борда в сряда и сподели, че условието на закона за институциите да имат една унисекс тоалетна постоянно не е задоволително.

„ В момента, най-малко в държавните учебни заведения, унисекс тоалетната е тоалетната на учителя. Така че имаме обстановка, при която всички небинарни и транссексуални (хора) и учителите се подреждат за тази унисекс баня. Имат потребност от повече от една баня “, сподели Рой.

Ивет Бенарок, ръководител на консервативната група за наставнически права Moms for Liberty в окръг Колиър, се изрече в поддръжка на правилото, като сподели, че ограничаването „ не е обвързвано с дискриминация “.

„ Става дума за сигурност и изясненост. Той дава ясна рамка, която институциите да следват, като облекчава объркването както за студентите, по този начин и за личния състав “, сподели Бенарок.

От частните колежи и университети се изисква да показват документи, доказващи спазването на закона, до 1 април 2024 година

Правилото към момента не важи за държавните университети на Флорида като Университета на Флорида, Държавния университет на Флорида и Университета на Централна Флорида. Подобно уголемение ще бъде утвърдено за тези учебни заведения идващия месец от Управителния съвет на Флорида.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР