Частните болници се менижират много по-добре, докато при държавните има

...
Частните болници се менижират много по-добре, докато при държавните има
Коментари Харесай

Здравният министър: Потребителската такса трябва да бъде символична

" Частните лечебни заведения се менижират доста по-добре, до момента в който при държавните има злоупотреби, има безконтролност, само че няма да давам приоритет на частните. Ще направя всички старания и всичко допустимо за детската болница в " Горна баня ", срещнах се с сдружението за построяването на болничното заведение ", съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър проф. Христо Хинков.
Прочетете още
" Въздушната помощ не се е отсрочила, скъпо и излишно решение е да се употребява наем на два хеликоптера, един летателен час е 18 000 лв., хеликоптерите могат да дойдат без да е оборудвана наземната част. Казал съм да пресечен тази поръчка, този контракт, не знам с какви неустойки, това не ни би трябвало, ще спестим доста пари. Тези хеликоптери не могат да летят нощем. Първият хеликоптер ще бъде доставен до края на годината или началото на идната ", означи проф. Христо Хинков.

Той разяснява, че здравната вноска няма да се усили преди да се преразпределят средствата в системата по обективен метод.

" Потребителската такса би трябвало да бъде алегорична. Има периодически изгубвания на медикаменти, които се потушават. Проблемът е систематичен и може да се появи и при други медикаменти ", сподели проф. Христо Хинков.

Поясни, че чистотата на водата в Черно море е такава, каквато е била и преди години, като няма никаква разлика след замърсяването на язовир " Нова Каховка ".

" Има риск в случай че прекомерно приказваме по тематиката да си изгоним туристите, няма тревожни данни ", посочи още здравният министър.

Относно тематиката за жилището в болница " Лозенец " проф. Христо Хинков съобщи, че казусът не е медицински, а финансов.

Той добави, че чака да бъде за къс интервал в Министерството на здравеопазването.

" Готов съм да ръководя 6 месеца, само че в случай че ръководя 1 година ще бъде бонус. В новия бюджет има позитивна наклонност за увеличение на парите в извънболничната помощ, пирамидата би трябвало да се обърне ", разяснява проф. Христо Хинков.

По думите му концепцията за профилактиката и превантивните дейности да не се разболеем отсъства от публичното схващане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР