Частната военна компания Вагнер набира много от хората си сред

...
Частната военна компания Вагнер набира много от хората си сред
Коментари Харесай

САЩ санкционираха най-голямата руска частна военна компания и "готвача на Путин"

Частната военна компания " Вагнер " набира доста от хората си измежду някогашни командоси от армията или спецчастите на вътрешното министерство.

Съединените щати разшириха листата на глобените съветски компании и физически лица с още 38 имена поради активността им в Украйна.

Добавени са 19 души и 19 компании, заяви Министерството на финансите във Вашингтон, което дава отговор за режима на наказания.

Сред тях е най-голямата частна военна компания " Вагнер " и Дмитрий Уткин, който е считан за неин началник. Бойците, които тя събира и образова, са считани за наемници - а в Украйна и за терористи - и медиите в Русия настояват, че те работят и тук-там като Сирия и Либия.

В известието на Вашингтон не се показва къде е ситуирана " Вагнер ", нито кои са обвързваните с нея лица, само че се споделя, че тя е взела присъединяване във военния спор в Източна Украйна.

" Вагнер " е псевдоним на Дмитрий Уткин, минал през 2013г. в ресурс откакто е командвал разположеният в Псковска област Отряд 700 на спецназ на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Русия. Руските медии настояват, че той има опит и в компанията Moran Security Group, работила против сомалийските пирати.

Ограничителните ограничения обгръщат към този момент и бизнеса на Евгений Пригожин, прочут като " основният готвач на Путин ". Става дума за Concord-catering и Concord Management and Consulting. Пригожин, който от дълго време се познава с съветския президент още от времената му на зам.-кмет на Санкт Петербург, стана мултимилионер главно с помощта на поръчки за изхранване на армията, администрацията, детски градини и учебни заведения.

Освен това името на Пригожин се свързва с така наречен съветска " фабрика за тролове ", трансформирала се в национално-патриотичен медиен холдинг, по-четен от държавната организация РИА " Новости ". Той към този момент е в листата със наказания от декември 2016г., само че като физическо лице.В листата са добавени и организации, свързани с " Нощните вълци " - ООО " Байк.В.Центр " и охранителната компания " Волк ". Структурата, зародила преди години като родолюбив отговор на американската Hell`s Angels, се трансформира в " рокерите на Путин " със мощен националистически и православен уклон, финансирана от Кремъл със средства за гражданския бранш. Нейният водач Александър Залдостанов " Хирург " персонално взе участие в събитията в Крим през 2014г. и също е глобен като физическо лице.

Новите наказания се уголемяват върху Сергей Назаров, зам.-министър на стопанската система, който - както се твърди в известието - се занимава с финансова и материална поддръжка на самообявилите се Донецка и Луганска национални републики в Източна Украйна.

Ограничения има към този момент и за така наречен Централна републиканска банка на ДНР и Центъра за интернационалните разплащания, които съгласно Съединени американски щати финансово подкрепят проруските сепаратисти.

Така общият брой на глобените от Вашингтон по отношение на анексирането на Крим и експанзията в Източна Украйна доближава 407 компании и 160 души.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Украинската рецесия (2317)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР