Частната военна компания “Вагнер може да стане подчинена на Руската

...
Частната военна компания “Вагнер може да стане подчинена на Руската
Коментари Харесай

“Вагнер” отново може да стане сериозна заплаха: ISW с анализ кой може да ръководи наемниците

Частната военна компания “Вагнер ” може да стане подчинена на Руската армия или Министерството на защитата на Руската федерация и още веднъж да съставлява сериозна опасност за украинската войска. Дори синът на някогашния водач Евгений Пригожин може да управлява наемниците. Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на Института за проучване на войната (ISW).

От института означават, че статутът на “Вагнер ” към момента остава неразбираем, защото наемниците са разпръснати в няколко разнообразни страни. На 29 септември обаче съветският президент Володимир Путин се срещна с някогашния пълководец на “Вагнер ” и сегашен чиновник на Министерството на защитата на Руската федерация Андрий Трошев и разгласи, че ще взе участие във образуването на нови доброволчески елементи, които водят бойни дейности – задания, най-вече в Украйна.

Някои представители на “Вагнер ” реагираха отрицателно на това изказване и започнаха да споделят, че мястото на Пригожин би трябвало да бъде заето от неговия 25-годишен наследник Павло. Един от каналите заяви, че той сякаш договаря с съветската армия за прехвърлянето на наемници под тяхно командване.

„ Добре прочут източник, обвързван с Вагнер, сподели, че бойците няма да би трябвало да подписват контракти с съветското министерство на защитата и че Вагнер ще резервира името, символиката, идеологията, командването, контрола и съществуващите общоприети правила на работа “, пишат анализаторите.

„ Министерството на защитата би трябвало във всеки случай да даде съоръжение и материали на огромните, възобновени сили, подчинени на съветската армия, защото съветската армия не разполага с логистична инфраструктура, с цел да направи това сама “, споделиха от ISW.

Анализаторите пишат, че са преразгледали оценката си въз основа на данните и в този момент имат вяра, че Вагнер може още веднъж да се трансформира в сериозна опасност.

„ Първоначалната оценка, че Вагнер ще бъде обезсилена, в случай че те се възстановят като поредна и огромна групировка под управлението на съветското държавно управление с дейно централизирано управление “, сподели ISW.

Основни констатации:

Руските войски правят тактически контраатаки в региона на Роботини като част от еластичната защита против настъпателните дейности на украинските войски в западната част на Запорожка област. Ситуацията на юг от Роботин е нестабилна, защото някои тактически значими полеви укрепления са сменяли притежателите си няколко пъти.

Руското осведомително пространство продължава лъжливо да показва западната помощ за Украйна като ескалираща, с цел да предотврати по-нататъшна западна поддръжка за Украйна.

Статутът на групата Вагнер остава неразбираем на фона на известията за договаряния по отношение на бъдещото им съдействие с съветското държавно управление.

ISW ще преразгледа оценката си за вероятностите на Wagner Group още веднъж да се трансформира в ефикасна военна организация, в случай че бъде сполучливо възобновена като огромна унитарна организация под управлението на Руската армия, съветското Министерство на защитата или други сходни.

В нощта на 30 септември против 1 октомври съветските войски нанесоха поредна серия от удари с дронове против Украйна.

Руските войски продължиха настъпателните интервенции на линията Купянск-Лиман, покрай Бахмут, на линията Авдиевка-Донецк, в граничната зона на Донецко-Запорожката област, на запад от Запорожката област и леко напреднаха на запад от Запорожието район.

Министерството на защитата на Русия публично разгласи началото на идващия есенен набор за  2023 година на 1 октомври.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР