Частната военна компания Вагнер е започнала да набира затворници от

...
Частната военна компания Вагнер е започнала да набира затворници от
Коментари Харесай

Групировката Вагнер събира наемници за Украйна от ЦАР


Частната военна компания " Вагнер " е почнала да набира пандизчии от Централната африканска република, с цел да ги прати в Украйна, съобщи Daily Beast, базирайки се на двама офицери от ЦАР и на някогашни наемници. Става дума за бунтовници, които са правили терористични актове и са се отличили с особена свирепост по време на гражданската война. В локалния клон на " Вагнер " се наемат и наказани за тежки закононарушения: убийства, обезчестяване и въоръжени грабежи. 

" Вагнеровците споделиха, че незабавно се нуждаят от хора в Мали и Украйна. Мисля, че към този момент 20 души, наказани за доста тежки закононарушения, са освободени ", споделя офицерът от армията на ЦАР. 

Друг източник оповестява, че веробвката на пандизчии през октомври: " Вагнеровци освобождават бунтовници и никой не може да ги спре ". Двама някогашни наемници в частната военна компания настояват, че през последните месеци от пандизите са изчезнали над 50 пандизчии. 

" Вагнер " стана прочут преди години с задачите си в ЦАР и в Сирия. Частната войска е свързвана с така наречен готвач на Путин Евгений Пригожин, който дава отговор за кетъринга на приемите в резиденциите на съветския президент. Няколко месеца след началото на войната в Украйна и след провалите на съветската армия Пригожин стартира да обикаля съветските затвори и да вербува за фронта пандизчии с тежки присъди. 

Американската администрация преглежда опцията да разгласи " Вагнер " за интернационална терористична организация, съобщи Bloomberg. Няма към момента дефинитивно решение, само че в случай че бъде доказано, това ще даде право на Вашингтон да стартира престъпно гонене на компанията и на членовете й, това включва и блокиране на активите й в чужбина. Според радио " Свобода " ЧВК " Вагнер " и политтехнолозите на Пригожин работят най-малко в 25 африкански страни - Мали, Либия, Северен и Южен Судан, Ангола, Гвинея, Мозамбик, Зимбабве и Република Конго. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР