Частната военна компания Вагнер е задържала командир на руската 72-ра

...
Частната военна компания Вагнер е задържала командир на руската 72-ра
Коментари Харесай

Вагнер задържа и подложи на унизителен разпит командир от руската армия

Частната военна компания " Вагнер " е задържала пълководец на съветската 72-ра бригада Роман Веневитин, която води война в Бахмут. В обществените мрежи бе оповестено малко видео от разпит, в което очевидно пребитият Веневитин признава, че е стрелял по автомобил на групировката, предизвикан от възприятие за  " персонална злост " към нея.

" Кой си ти? ", пита наемникът.

" Аз съм подполковник Веневитин, Роман - пълководец на 72-ра бригада ", отвръща военнопленникът.

" Нататък - какво направи? "

" Стрелях по автомобил на ЧВК " Вагнер ", до момента в който бях пийнал ".

" Защо го направи? "

" Поради персонална злост ".

" Защо изпитваш персонална злост към ЧВК " Вагнер "?

" Не знам ".

" Какво направи през вчерашния ден със своите подчинени? "

" Обезоръжих група на ЧВК " Вагнер ".

" От какъв брой души се състоеше вашата група? "

" 10-12 души ".

В остатъка от разпита Веневитин признава, че " персоналната злост " няма място във войната и прави оценка постъпката си като " неприятна ".

PMC Wagner detained and interrogated no other but the commander of the 72nd Brigade, Roman Venevitin. Wagner and the 72nd Brigade shared positions in Bakhmut.

They detained the man, beat him, broke his nose, and forced to record a video admitting to firing at a car of PMC…
— Dmitri (@wartranslated)

По-рано пресслужбата на Пригожин разгласява известие, съгласно което " вагнеровци " са влезнали в престрелка с съветски военнослужещи край село Семигорие, ситуирано близо до Бахмут. Според документа това се е случило на 17 май, когато наемниците разбрали, че военните минират пътищата за оттегляне на " Вагнер ". Когато " музикантите " се пробвали да разчистят пътя, били подложени на обстрел от позициите на съветските войски. Твърди се, че по време на къса борба бил развален товарен автомобил " Урал ", за който се допуска, че приказва Веневитин. Наемниците предприели ограничения по " задържане на военния личен състав на съветското министерство на защитата ".

След окупирането на Бахмут в края на май шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че ще изтегли обезкървената си войска от града до 5 юни. Търканията сред предприемача и ръководителите на съветската атака - военния министър Сергей Шойгу и военачалник Валерий Герасимов - обаче не престават. 

Пригожин постоянно популяризира видеа, в които осъжда съветските командири поради тяхната непросветеност или отвод да снабдят  " Вагнер " с муниции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР