Частната компания за космически полети SpaceX обедини усилията си с

...
Частната компания за космически полети SpaceX обедини усилията си с
Коментари Харесай

НАСА и SpaceX обединяват усилия за изстрелване на най-новия сателит за наблюдение на Земята

Частната компания за галактически полети SpaceX сплоти напъните си с НАСА, с цел да изстреля най-новия спътник за наблюдаване на Земята, разказва Voice of America (VOA) 

На върха на ракета Falcon 9 се намира спътникът PACE (Plankton, Aerosol, Climate, ocean Ecosystem).

НАСА споделя, че PACE ще изследва микроскопичния живот във водата и микроскопичните частици във въздуха. Това значи, че учените ще могат да изследват резултатите от изменението на климата върху фитопланктона, дребните организми, които съгласно учените създават към 50% от кислорода, който дишаме.



Изстрелването на PACE бележи първата задача на държавното управление на Съединени американски щати, ориентирана към полюсите на Земята  след несполучливо изстрелване през 60-те години на предишния век.

Също тази седмица това, което стартира като още едно изстрелване в космоса за съветския космонавт Олег Кононенко стана исторически, защото счупи международния връх за най-вече време, прекарано в космоса.

Към момента 59-годишният мъж е прекарал повече от 878 дни и 12 часа в космоса, той  усъвършенства предходния връх с към 30 минути и продължава.

Той е направил пет пътувания до Международната галактическа станция, датиращи от 2008 година

Сегашното му пътешестване е почнало предишния септември и в случай че всичко върви по проект, Кононенко ще стане първият човек, натрупал 1000 дни в Космоса до края на задачата.

По време на затъмнението към 44 милиона души от Мексико до Нюфаундленд  могат да видят Луната идеално подравнена сред Земята и Слънцето, трансформирайки деня в нощ за близо четири минути и половина.

Ще ви трябват специфични слънчеви очила за затъмнение, с цел да отбраните зрението си.  Ако луната беше малко по-близо, събитието можеше да продължи до седем минути и половина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР