Частната компания BTL, която изгражда новия си завод върху бившия

...
Частната компания BTL, която изгражда новия си завод върху бившия
Коментари Харесай

BTL свърши работата на ВиК – Пловдив, за да не се провали проект за 3 млн. лева

Частната компания BTL, която построява новия си цех върху някогашния Кожухарски цех на ул. „ Владя”, на процедура избави плана за 3 млн. лв. в уличната инфраструктура. Причината още веднъж е несвършена работа от ВиК – Пловдив. От Водното сдружение трябваше да доставят тръби за реконструкцията на улицата, както и връзката й с „ Марица – Юг”. Тъй като обаче от ВиК нямат контракт за доставка на тръби и фитинги, то някой „ трябваше” да свърши тяхната работа,иначе планът щеше да влезе във фризера. Така от компанията са дарили тръбите за реконструкцията, защото в обсега на поръчката от Община Пловдив те не са били заложени, поради уговорката на ВиК.

Освен несгодите с Водното сдружение, Община Пловдив се е сблъскала с още един проблем - нежеланието на държавното управление да разпише документите, защото 1 млн. лв. са по програмата за поощряване не вложенията.

„ Проектът се забави поради независещи от нас аргументи. Искам да благодаря на последното постоянно държавно управление и министърът на стопанската система. Аз, Стефан Стоянов, Пламен Райчев ходихме няколко пъти в София за този план, само че Министерския съвет по този начин и не го гласоподава. Не е елементарно да се работи с хора, на които Пловдив не им е приоритет”, съобщи кметът Здравко Димитров.

Както TrafficNews писа, Община Пловдив чакаше месеци министър Даниел Лорер да разпише документите за плана, като бяха пуснати редица писма до него. В последна сметка планът стартира, въпреки и с 1 година забавяне.

Днес планът най-сетне бе стартират, като той трябв да е подготвен за 6 месеца.

Повече за него в линка:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР