Частната българска телевизия бТВ, още четири канала от групата и

...
Частната българска телевизия бТВ, още четири канала от групата и
Коментари Харесай

Петър Келнер се очертава да купи бТВ


Частната българска телевизия бТВ, още четири канала от групата и спортният "Ринг " може да станат благосъстоятелност на чешкия милиардер Петър Келнер. Това наподобява евентуално откакто "Дискавъри Комюникейшънс " (Discovery Communications) се е отказала от конкуренцията за придобиване на оповестените през март за продажба на част от активите и на цялата "Сентръл юропиън мидиа ентъпрайсиз " (Central European Media Enterprises или СМЕ), притежаваща 30 тв канала в България, Румъния, Чехия, Словения и Словакия. Това заяви в понеделник словашкото издание "Хосподарске вести "

Инвестиционният фонд на Келнер ППФ (PPF) към този момент има у нас телекомуникационната компания "Теленор България ", само че не съумя да купи "Нова Броудкастинг Груп ", откакто Комисия за защита на конкуренцията забрани договорката с шведската "Модърн Таймс Груп " (МТГ), тъй като българската медийна група била прекомерно огромна и можело да се злоупотрелява с въздействието ѝ. По-късно обаче антимонополната комисия обърна аршина и даде "Нова " на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Още след неуспеха на договорката сред Келнер и МТГ се заприказва, че той възнамерява да приключи проектите си за развиване на "Теленор " посредством телевизия като играе за бТВ, само че на по-високо равнище с алтернатива да прибави към фирмения си портфейл и други малките екрани в района на Централна и Източна Европа..

През март 2019 година съдебномедицинска експертиза разгласи, че стартира процедура за продажбата си или сливането си със стратегически сътрудник. Медийната група има в България bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. В Чехия има 8 канала под марката Nova, в Румъния - 7 (с марката PRO), още 4 са в Словакия (най-известна е Markíza) и 5 са в Словения под разнообразни марки.

Според информацията на "Хосподарске вести ", откакто към тези активи е бил проявен интерес от няколко играчи и най-после са останали "Дискавъри " и ППФ, от конкуренцията се е отказал американският кандидат. Изданието показва, че сключването на контракта за продажбата е трябвало да стане до края на юли или при започване на август, само че датата за приключването на договорката е било отсрочено с месец.

Други словашки медии също оповестяват тази информация и напомнят, че Келнер към този момент е имал чешката телевизия Нова в интервала от 2002 до 2004 година, само че по-късно я продава на CME.

Ако бъде подписана договорката на ППФ за придобиването на съдебномедицинска експертиза, чийто мажоритарен притежател е американският колос AT&T, тя предстои на утвърждение и от българската Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР