Частната армия наема по 500 - 800 души на ден

...
Частната армия наема по 500 - 800 души на ден
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: Вагнер планира да наеме още 30 000 бойци

Частната войска наема по 500 - 800 души дневно в 42 центъра, уточни нейният създател

Руската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " възнамерява да наеме още към 30 000 бойци доникъде на май, заяви през днешния ден нейният създател Евгений Пригожин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В аудиосъобщение в мрежата " Телеграм " той сподели, че наборните центрове на " Вагнер ", каквито съгласно него са открити предходната седмица в 42 съветски града, наемат приблизително по 500 до 800 души дневно.

Ройтерс означи, че шефът на частната войска не е привел доказателства в поддръжка на тези числа, а организацията не може да ги ревизира посредством самостоятелни източници.

Хората на Пригожин понесоха тежки загуби, изпълнявайки значима роля в съветската акция за завладяване на украинския град Бахмут, за който от предишното лято се водят най-продължителните и кървави боеве от почналата преди повече от година война.

По оценки на Съединени американски щати от януари " Вагнер " е имал тогава към 50 000 бойци в Украйна, в това число 40 000 пандизчии, набрани от Пригожин от съветските затвори с заричане за опрощение, в случай че оцелеят шест месеца, напомня Ройтерс.

Украински висши представители настояват, че към 30,000 от бойците на " Вагнер " са дезертирали или са били убити или ранени, само че тези данни не могат се ревизират по самостоятелен метод.

Пригожин сподели, че набирането на бойци върви по-добре от предстоящото и че доброволците са в по-добра физическа форма от пандизчиите, които наемаше преди.

" До средата на май планираме да увеличим броя на бойците в нашите елементи с към 30 000 души ", съобщи той.

Пригожин от месеци води дейна пиар акция, изтъквайки ролята на " Вагнер " в съветската атака. Той постоянно се оплаква, че висшето военно управление не няма задоволително доверие в армията му и даже го упреква, че я лишава от муниции - изказване, което министерството на защитата отхвърля.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР