Частна компания, отговаряща за проверка на емисиите на парникови газове

...
Частна компания, отговаряща за проверка на емисиите на парникови газове
Коментари Харесай

Измама за милиони евро стои зад акцията в ТЕЦ-овете frognews.bg

Частна компания, отговаряща за инспекция на излъчванията на парникови газове от топлоелектрически централи и топлоцентрали в България, е разследвана за хипотетично показване на подправени отчети до способените национални органи,. 

 

Според следствието от 2017 година досега сдружението умишлено е подавало погрешни данни и документи за годишните доклади за излъчванията на парникови газове, създадени от ТЕЦ-ове и топлофикации в България, с цел да заявява занижени от тях излъчвания, според Системата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз.

 

Въз основа на доказателствата е изчислено, че незадоволително заявените излъчвания, показани на националните органи, са довели до загуби за бюджета на Европейски Съюз и националните бюджети в размер на милиони евро, под формата на неплатени суми за фактически изразходвани излъчвания на парникови газове. 

 

В акцията са взели участие над 150 полицейски чиновници. Претърсени са адреси в 11 български града със съдействието на ДАНС и ГДБОП. Вече са осъществени над 40 обиска и са разпитани над 70 очевидци. Разследващите са иззели мобилни телефони, преносими компютри и обемна документи. Следствените дейности не престават.

Системата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз е дна от основните политики на Европейски Съюз за намаляване на изменението на климата и е първият пазар на въглеродни излъчвания в света. Системата има за цел да обезпечи ефикасен механизъм за понижаване на излъчванията на парникови газове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР