Частица от животворящия Господен кръст и мощите на седем светци

...
Частица от животворящия Господен кръст и мощите на седем светци
Коментари Харесай

ВМА: Чудодейна сила за медици и пациенти от болницата

Частица от животворящия Господен кръст и мощите на седем светци дойдоха в Музея на военномедицинската работа и ще останат там до Димитровден, където медици и пациенти ще могат да се поклонят пред тях, оповестяват от Военномедицинска академия.

Снимка: ВМА

Мероприятието се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, който изпраща християнските светини за подсилване и духовни сили.

Снимка: ВМА

„ Това е невиждан акт, който не се е случвал в нито едно цивилно или военно лечебно заведение. Не би трябвало да забравяме, че най-важното в специалността ни е милосърдието и обичта към близък, което е и в основата на християнството. От религия имат потребност и пациентите, и лекарите, а нашата специалност е такава, че ние сме се посветили на хората “, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н.

Снимка: ВМА

„ Какво е животът без религия – живот без посока. Затова за нас е значимо за се уповаваме на вярата, изключително в сложни и тежки моменти “, добави той.

Снимка: ВМА

От през днешния ден започва и дарителска акция за събиране на средства за построяването на параклис в двора на ВМА.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР