Частичното бедствено положение в Пловдивско е в сила и днес.

...
Частичното бедствено положение в Пловдивско е в сила и днес.
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение в Пловдивско все още е в сила

Частичното бедствено състояние в Пловдивско е в действие и през днешния ден. То беше оповестено през вчерашния ден поради преливането на река Чая и образували се свлачища.

Преливането на река Чая поради проливните дъждове наводни аграрни земи в община Садово. Заради следващото наводнение на земите земеделци излязоха на митинг през вчерашния ден и затвориха интернационалния път за Свиленград.
Земеделци от Катуница заплашват да блокират пътя за Свиленград Причината е, че земите им още веднъж са наводнени
Освен наводнените сектори има и проваляне на пътя за село Добралък в община Куклен. Към момента то е откъснато от света.

Три пропадания на пътя има сред селата Яворово и Добралък. Пътният сектор сред Катуница и Ягодово също е рисков сега – поради скъсана дига, повторно за един месец, са залети към 400 декара земеделска земя. В момента в засегнатите места работи тежка техника, като задачата е неотложно възобновяване на дигата в региона на село Катуница.

Иначе през вчерашния ден голямо свлачище затвори основния път сред Пловдив и Смолян.
Свлачище затвори пътя Смолян – Пловдив Пътуващи оповестиха, че са се образували опашки от 2 – 3 километра
Образува се километрична опашка от коли, които чакаха с часове, до момента в който техниката разчисти пътя. Движението към този момент е възобновено и в двете платна, само че в идващите дни следва обрушване на ската от алпинисти, защото към момента съществува заплаха от рухване на нови скални маси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР