Частично бедствено положение е обявено за община Равадиново, Бургаско. Има

...
Частично бедствено положение е обявено за община Равадиново, Бургаско. Има
Коментари Харесай

Частично бедствено положение обявиха в Равадиново заради дъждовете

Частично бедствено състояние е оповестено за община Равадиново, Бургаско. Има риск от преливане на язовири, а поради усложнената конюнктура и наводнени сектори затворен за придвижване е основният път Бургас-Созопол.
Залети и непроходими са главните два пътя към Равадиново, осведомят от Българското национално радио. До сериозна точка са стигнали два от огромните язовири. Особено притеснителна е обстановката с бент. “Факуда”.

600 са жителите на село Равадиново. На този стадий евакуация не се е наложила.

Усложнена остава ситуацията и в огромна част от страната след проливните дъждове. Към момента обстановката се възстановява, само че наводнени остават стотици къщи.

Под вода е и пътят към странджанското село Зидарово, където с тежка техника се изваждат закъсали коли. Няма бедстващи хора.

25 души от вилната зона на бургаското село Черница бяха евакуирани тази заран. 85 сигнала за наводнени приземни етажи и дворове са постъпили на тел. 112. през днешния ден. Няма риск за хората, осведомят от регионалната администрация.

Реките Изворска, Отманлийска и Маринка преляха, странджанското село Младежко е откъснато, защото реката е заляла пътя към него. Критично нараснало е равнището на 3 язовира. Два от тях са община Средец, третият е язовир “Хурдере” над село Извор
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР