Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол. Това

...
Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол. Това
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца и Криводол

Частично бедствено състояние е оповестено във Враца и Криводол . Това е станало със Заповед на регионалния шеф на област Враца Георги Митов, прецизира бТВ.

" На съображение Закона за отбрана при бедствия, е въведен в деяние Областният проект за отбрана при бедствия, в частта " Наводнения " ", прибавят от Областна администрация Враца.

Областният шеф е разпоредил на кметовете на общините Враца и Криводол да провеждат осъществяването на Общинския проект за отбрана при бедствия в частта " Наводнения " и да уведомят кметовете на кметства за предприемане на ограничения за отбрана на популацията.

Частичното бедствено състояние е поради изобилните превалявания от дъжд и заплахата от преливане на язовири. То е в действие от 21:30 часа на 16 юни 2023 година до 21:30 часа на 19 юни 2023 година

" Областният съвет за сигурност и щабът за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия минават в непрестанен режим на работа.

Кметовете на общините Враца и Криводол са задължени да дават информация за ситуацията на всеки час на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност ", прибавят от администрацията.
 Порой и в Мизия
Порой и в Мизия

Частично бедствено състояние беше оповестено в четири мездренските села

Към момента няма данни за заплаха за популацията .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР