Частично бедствено положение е обявено в община Хайредин, съобщава БНР. Причината

...
Частично бедствено положение е обявено в община Хайредин, съобщава БНР.
Причината
Коментари Харесай

Бедствено положение и евакуация на хора в Хайредин

Частично бедствено състояние е оповестено в община Хайредин, оповестява БНР.

Причината са проливните дъждове и следеното изпускане на язовир " Огоста ", което повиши равнището на едноименната река.

Снощи над 10 души, девет къщи и пет ферми с животни във врачанското село Хайредин са били превантивно евакуирани.

Тази заран кметът на общината Тодор Тодоров уточни, че нощта е минала умерено, няма нови къщи и терени, които да са наводнени.

През миналата нощ равнището на река Скът в борованското село Нивянин е спаднало с близо 70 сантиметра.
 Преляла река заля мост в Етрополе
Преляла река заля мост в Етрополе

Други реки в страната са с нараснало равнище

В град Дунавци във Видинско над 50 парцела са наранени от придошлите води на река Войнишка . Там също е оповестено отчасти бедствено състояние. Затворен е пътят към село Черно поле, който е опустошен от улук. Заради неспособност да се минава с транспортни средства по разрушеното шосе в понеделник учениците няма да отидат на учебно заведение. Снабдяването с хранителни артикули ще е от кметския наместник, на ръка.

През нощта ситуацията в община Елин Пелин е почнала да се нормализирала и нивото на река Елешница е спаднало.

Вчера държавното управление разгласи спомагателни превантивни ограничения за запазване на живота и здравето на популацията в засегнатите от преваляванията региони в Северозапада. Създадена е организация за евакуация при потребност на градове и села до река Огоста.

От районното министерство оповестиха, че чиновниците на регионалните пътни ръководства и на ВиК-дружествата оказват подпомагане на кметовете в наводнените региони.

с гръмотевици е разгласен за седем области за през днешния ден : Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Бургас. Прогнозите са дъждовете в Западна България да отшумяват и да се изместват на изток.
 Министерство на околната среда и водите привежда в подготвеност оперативните звена поради дъждовете в страната
Министерство на околната среда и водите привежда в подготвеност оперативните звена поради дъждовете в страната

Звената на басейновите дирекции работят в 24-часов решим

В помощ на хората в сериозните места са екипите на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Вчера стана ясно и че Министерството на труда и обществената политика е основало организация този месец потърпевшите да получат Сумата ще бъде отпусната след утвърждение на заявките на нуждаещите се от Агенцията за обществено подкрепяне, която ще спомага на жителите за попълване на документите.

Освен това посредством Агенцията по заетостта, по поръчка на общината и с финансиране от общественото ведомство, безработни ще бъдат ангажирани да оказват помощ с разчистване, извършване на покупки, съгласуваност на помощите и други належащи потребности на засегнатите.

От началото на наводненията обществените служащи към Дирекции " Социално подкрепяне " на МТСП са почнали визити в домовете на потърпевшите, с цел да създадат оценка на потребностите им. Специално внимание ще бъде обърнато на децата, които са били очевидци на наводнението. В сички потърпевши могат да потърсят безвъзмездна психосоциална поддръжка и на горещия телефон на БЧК 0800114 66.
 Дъждът наводни и Автомагистрала
Дъждът наводни и Автомагистрала " Хемус "

Има заплаха от аквапланинг сред 20-ти км и град Правец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР