Частично бедствено положение е обявено от община Смолян заради свлачището

...
Частично бедствено положение е обявено от община Смолян заради свлачището
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение заради свлачището в Смолянско

Частично бедствено състояние е оповестено от община Смолян поради свлачището край село Тикале, което от няколко седмици блокира основния път Смолян-Мадан и затруднява достъпа на поданици от 11 обитаеми места до регионалния център, написа Дарик. Информацията бе доказана от кмета на община Смолян Николай Мелемов.
Той посочи, че до тази мярка се е стигнало, откакто локалната власт получила писмо от Агенция „ Пътна инфраструктура “, с което поучават управлението на общината да вземе тази мярка.
„ Проблемът е доста сериозен и съветът на експертите от АПИ е точно да разгласи отчасти бедствено състояние, защото в противоположен случай се изискват дълги процедури със оправянето му. Знаете по този метод се рискува здравето на стотици поданици на прилежащите обитаеми места, достъпът до Спешна помощ, както и до пожарна е мощно усложнен. Смятаме, че тази мярка ще форсира работите по почистване и укрепването на свлачището “, разяснява Мелемов.
Бедственото състояние е в действие от през днешния ден и ще трае до превъзмогването на казуса.
По-рано денем ръководителят на Общинския съвет в Смолян инж. Димитър Кръстанов привиква Консултативния съвет по отношение на свлачището край село Тикале. На него били изслушани регионалният шеф на Смолян Недялко Славов и кметът на Община Смолян Николай Мелемов, които срещнали участниците в съвета с подхванатите ограничения.
В консултативния орган са включени представители на всички политически обединения към локалния парламент, както и ръководителите на комисиите към Общинския съвет в Смолян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР