Частично бедствено положение е обявено на част от територията на

...
Частично бедствено положение е обявено на част от територията на
Коментари Харесай

Частично бедствено положение на територията на Бяла Слатина

Частично бедствено състояние е оповестено на част от територията на община Бяла Слатина. То важи за самия град, както и за селата Търнава, Попица и Търнак, излиза наяве от известие на уеб страницата на общината.

Издадена е заповед, в която се прецизира, че в резултат на снощния изобилен дъжд, съпроводен с ураганен вятър и градушка, са изкоренени и прекършени дървета, развалени електропроводи и електрически стълбове, както и покривни структури и други елементи на здания и обекти.

Подадени са данни от кметове на обитаемоте места на територията на общината. Според тях най-засегнатите от бурята са кметства с. Търнава и с. Попица.

Село Търнава има доста счупени клони, паднали дървета и стълбове, прекратено е електрозахранването, разрушени са покриви. В село Попица ситуацията се възстановява. Все още се работи върху отстраняването на вредите по електропреносната мрежа.

Създаден е Общински спешен щаб Бяла Слатина. Започнало е отстраняването на падналите дървета и клони и възобновяване на вредите след бурята. От общината са подали и телефони за незабавни сигнали при потребност: 0915/ 8 26 55; 0915/ 882 101 и 0899 133 966

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР