Частичните местни избори за кмет в Нова Загора вчера показаха

...
Частичните местни избори за кмет в Нова Загора вчера показаха
Коментари Харесай

Какво показват изборите в Нова Загора?

Частичните локални избори за кмет в Нова Загора през вчерашния ден демонстрираха убийствената преднина на ГЕРБ- в тракийския град. Предходният властник на града също беше от, само че ненадейно умря и това наложи ново гласоподаване. Кандидатката, излъчена от тази политическа мощ взе 53,25 на 100 от гласовете – с цели над 23 на 100 пред идната по резултати, излъчена от и Демократична България претендентка за кметския стол. Това обединяване обаче взриви низ от мнения в мрежите, в които хората питат: „ Насериозно ли се женят левите и десните ”!



Един от най-коментираните парадокси тези дни е съешаването на и Демократична България в последно време освен за вота в Нова Загора. Анализатори и журналисти с съображение взеха да се питат какъв брой лява е – наследница на отречената със закон Българска комунистическа партия?! И какъв брой пък да са десни обединените в партийни структури?!

А може би просто съюзите в политиката към този момент се вършат не на кардинални идейни основи, а просто тъй като „ ползата клати феса ”, както се споделя един слабоумен фолклорен рефрен! Трябва ли към този момент да приемем, че няма ляво, няма дясно...

Местните избори в Нова Загора са показателни преди възможни предварителни избори по тази причина по какъв начин хората одобряват поръчките, делата и свършеното в политиката през последните месеци и години. Би трябвало мераклиите за ръководство в България да се замислят, в случай че желаят, за обидно ниската изборна интензивност, която още веднъж шамароса крепко елита с близо 30 на 100 дали своят вот и то в локални избори, които по традиция до момента постоянно са се отличавали с повече заинтригувани от урните.

Ето какво мислят по тематиката двама известни общественици  и коментатори в нашето обществено пространство:



„ Вчера се организираха частични избори за кмет в община Нова Загора, където и ДаБългария излъчиха общ претендент.

В последна сметка аз не съм изключително учудена от обединяването на двете левици - остарялата левица руски вид и модерната, западна, троцкистка левица. Да не приказваме, че родителите на водачите на модерната градска левица произлизат точно от тъмночервените номенклатурни глъбини, та връзката е освен идеологическа, само че и потомствена.

Ако до този миг главните разлики сред двете леви партии бяха отношението към Русия и към комунизма от руски вид, то с тази позорна коалиция, антикомунизмът отпадна от уравнението. Единствената разграничителна линия сред двете партии остава русофобията / русофилията. Но не виждам това да е спънка.

Ашколсун крещя аз на подобен ентусиазъм към народна власт ”.



" Очевидната истина, че всички хора са основани равни ", с която стартира Декларацията за независимостта промени света до неразбираемост и докара до всеобщото изборно право и опцията да установим, че въпреки всичко не всички хора са основани равни. Някои могат да се оправят с машините за гласоподаване, други - не. Отделните хора могат и да имат възприятие за комизъм, обособените народи - не. И макар, че постоянно не сме съгласни с желанието на американците да бъдат deus ex machina на модерния свят, не можем да не признаем, че модерният свят стартира точно на 4 юли 1776-а година във Филаделфия. Честит 4 юли!

Иначе картинката (не е видео) демонстрира, че Демократична България и към този момент съществено си " вървят ". Не единствено в София!

Сигурно ще оправдаят тази обич с изчегъртването на. Ами...Горчиво! ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР