Частични мерки срещу COVID-19 влизат в сила в област Търговище

...
Частични мерки срещу COVID-19 влизат в сила в област Търговище
Коментари Харесай

Въвеждат частични противоепидемични мерки в област Търговище

Частични ограничения против COVID-19 влизат в действие в област Търговище от 1 до 30 август . Със заповед на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) от през вчерашния ден, се вкарва носенето на защитни маски в лечебните и обществени заведения, оптики, аптеки и дрогерии и при посещаване в РЗИ, осведомят от регионалната администрация в Търговище. 

Препоръчва се съблюдаване на отдалеченост от метър и половина на местата, където се събират повече хора и работа от у дома, в случай че това е допустимо. По данни на Информационния портал, област Търговище е към този момент в стадий 1 от Националния проект. Поради тази причина носенето на маски на гореизброените места, както и в публичния превоз става наложително за всички, като се изключи деца до 6 години.

Работодателите би трябвало да обезпечават постоянно проветряване и стерилизация , както и недопускане до работните пространства на лица със признаци като нараснала температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други респираторни проблеми.

Задължително става и провеждането на засилен утринен филтър в детските заведения.

Ежедневен филтър ще бъде въведен и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Областният координационен щаб и РЗИ-Търговище имат подготвеност при смяна в епидемиологичната конюнктура да се реагира навреме.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР