Частичната загуба на слух може да бъде едно от усложненията

...
Частичната загуба на слух може да бъде едно от усложненията
Коментари Харесай

Проучване: COVID-19 може да доведе до частична загуба на слух месеци след заразяването

Частичната загуба на слух може да бъде едно от затрудненията при коронавирусна зараза, което се демонстрира към два месеца след оздравяването, написа Българска телеграфна агенция.
При извършена телефонна анкета с 121 изписани от манчестърската болница "Уитъншоу " пациенти, 16 се оплакали от частична загуба на слух. Това съставлява 13.2% от общия брой респонденти.
"На нас към този момент ни е известно, че вирусите, причиняващи дребна шарка, паротит и менингит, водят до утежняването на слуха. Коронавирусът от своя страна е кадърен да повреди нервите, които придвижват информацията до него и вътре в него ", съобщи професорът по аудиология Кевин Мънроу от Манчестърския университет.
"Теоретично е допустимо COVID-19 да провокира проблеми в някои сектори от слуховата система, в това число в междинното ухо и във вътрешното ухо.
Това се следи да вземем за пример при слуховата невропатия, разстройството на слуха, при което вътрешното ухо действа, само че предаването на сигнала по слуховия нерв към мозъка е нарушено ", съобщи експертът.
Мънроу уточни съпътстващите ковид фактори, които могат да доведат до загуба на слуха, като напрежението, носенето на маски, затрудняващи общуването, и употребяваните за лекуването на вируса медикаменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР