Частичната мобилизация в Русия е приключила, докладва руският министър на

...
Частичната мобилизация в Русия е приключила, докладва руският министър на
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин: Частичната мобилизация в Русия приключи

Частичната готовност в Русия е завършила, рапортува съветският министър на защитата Сергей Шойгу на съветския президент Владимир Путин , съобщи ТАСС.

Изпращането на мобилизирани в армията приключва през днешния ден. " Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена ", сподели министърът и добави, че не се възнамеряват никакви нови задания.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на спора, откакто са минали образование. От тях повече от 41 000 души към този момент се намират в състава на бойни подразделения, рапортува още Шойгу. 218 000 души минават образование на полигони и в центрове на министерството на защитата на Русия, добави той.

Министърът заяви, че в границите на частичната готовност на военна работа са били извикани повече от 27 000 бизнесмени и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили предпочитание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, сподели Шойгу.

Участващите в бойни дейности съветски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от обществени отстъпки , добави министърът.

Путин изрази признателност на всички мобилизирани, само че предизвести, че на фронтовата линия би трябвало да се изпращат единствено добре готови бойци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР