Частична стипендия получават победителите в Дебати за бъдещетоМлади таланти, победители

...
Частична стипендия получават победителите в Дебати за бъдещетоМлади таланти, победители
Коментари Харесай

ERP Академия стимулира обучение по бизнес софтуер

Частична стипендия получават спечелилите в Дебати за бъдещето

Млади гении, спечелили в надпреварата „ Дебати за бъдещето “, получиха тласък под формата на частична стипендия за образование по бизнес разбори и ERP системи във ВУЗФ

ERP Академията и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) наградиха спечелилите в първото по рода си съревнование Дебати за бъдещето, което се състоя предходната седмица.

В рамките на събитието възпитаници и студенти от цяла България дискутираха за евентуалните преимущества и закани на високите технологии. Финалният спор на тематика „ за “ или „ срещу “ мощния изкуствен интелект беше извоюван от тим в състав Валентина Великова от Първа британска езикова гимназия в София и Тодор Рогошев, студент по право в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”.
още по тематиката
Двамата получиха от ERP Академията и ВУЗФ опция за частична стипендия в размер на 20% от таксата за образование по магистърската стратегия „ Бизнес разбори и ЕRP системи “ на Висшето учебно заведение за обезпечаване и финанси.

„ Състезателните диспути са един извънредно потребен формат, който стимулира младежите да бъдат по-толерантни към противоположни гледни точки, да четат и да учат интензивно, както и да показват по-структурирано своята позиция. Тази общественост се развива с все по-бързи темпове и аз се веселя, че станахме част от едно от най-запомнящите се надпревари по диспути, провеждано до в този момент “ – показа доцент доктор Наталия Футекова, създател на ERP Академията.

В надпреварата се включиха общо 16 тима. Младежите дебатираха по тематики, свързани с нововъведенията, самостоятелните коли, започващото предприемачество и други, а финалният спор беше на тематика „ Трябва ли да бъде неразрешено създаването на мощен изкуствен интелект?”.

Тезата, която двамата дебатьори от отбора-победител опазиха, бе, че мощният изкуствен интелект може да се трансформира в една от главните закани за бъдещето на човечеството, защото макар евентуалните големи изгоди за цивилизацията ни, той може да развие лична воля, която да се окаже в спор с нашето битие.

Тази тематика през последните години е обект на яростни разногласия и измежду някои от водещите международни учени и специалисти от софтуерната общественост. По нея спориха задочно, да вземем за пример, създателят на SpaceX и Tesla – Илон Мъск и създателят на Фейсбук – Марк Зукърбърг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР