Части от Южна Калифорния и югозападната част на САЩ в

...
Части от Южна Калифорния и югозападната част на САЩ в
Коментари Харесай

Бурята Хилари връхлетя Югозапада на САЩ с проливен дъжд

Части от Южна Калифорния и югозападната част на Съединени американски щати в понеделник бяха изправени пред опасност от неочаквани наводнения и свлачища , след като тропическата бурия Хилари провокира рекордни порои през нощта.

Около 17 милиона американци бяха предизвестени за наводнения и мощен вятър, до момента в който остатъците от бурята се придвижваха на север, изсипвайки проливни дъждове от границата сред Калифорния и Мексико нагоре през Лас Вегас и в елементи от северозапада, сподели Националната метеорологична работа, представена от " Ройтерс ".

Една от най-тежко засегнатите общности е Палм Спрингс, Калифорния, където видеозаписи, оповестени в обществените медии, демонстрират наводнени улици и плуващи парчета. Кметът Грейс Гарнър сподели пред CNN, че системата за незабавни повиквания в града е прекратена от бурята.

" В момента имаме наводнения по всички наши пътища. Няма метод да влезете или излезете от Палм Спрингс и това е казусът с по-голямата част от долината Коачела. Всички сме блокирани " , сподели тя по време на изявление в мрежата.

Пороен дъжд валя в понеделник сутринта в доста елементи на района, където към този момент бяха паднали рекордни превалявания. Хилари беше намалена до посттропически циклон през нощта.

Някои планински и пустинни региони могат да видят общо струпване на дъжд, достигащо 5 до 10 инча (12 до 25 см) от бурята, толкоз, колкото пустините нормално виждат за една година, споделиха синоптиците.

Очакваше се дъждът постепенно да се разсее през сутринта в Южна Калифорния , само че управляващите предизвестиха жителите да не смъкват бдителността си, защото рисковите наводнения могат да отмият пътищата и да наводнят кварталите.

Около 400 полета до и от летища в югозападната част на страната са анулирани или забавени, в това число 100 кацащи и излитащи от интернационалното летище в Сан Диего, съгласно Flightaware.com.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние за огромна част от Южна Калифорния, до момента в който президентът Джо Байдън подреди на федералните организации да реалокират личен състав и доставки в района.

Преди да удари югозападната част на Съединени американски щати, бурята мина на север през мексиканския полуостров Баха Калифорния. Съобщено е за най-малко една жертва в Мексико.
 По западното крайбрежие на Съединени американски щати и в Мексико чакат урагана
По западното крайбрежие на Съединени американски щати и в Мексико чакат урагана " Хилари "

Това е първата тропическа стихия, която ще засегне Южна Калифорния от 84 години насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР