Части от Южна Америка са знойни от „свирепа“ гореща вълна – и е средата на зимата

...
Части от Южна Америка са горещи при необичайно горещи температури
Коментари Харесай

Части от Южна Америка са горещи при необичайно горещи температури – въпреки че са в разгара на зимата – тъй като комбинацията от причинените от човека промени в климата и пристигането на Ел Ниньо подхранват екстремните зимни горещини.

Страните от Южния конус, включително Чили и Аржентина, са имали условия, подобни на лятото, тъй като гореща вълна, започваща през юли, е повишила температури над 38 градуса по Целзий (100 по Фаренхайт) на някои места – драстично над средното за това време на годината.

Максимилиано Ерера, климатолог, който проследява екстремните температури по целия свят, каза пред CNN, че Южна Америка преживява „жестока зимна гореща вълна“.

Въпреки че подобни горещи вълни не са нечувани за континента, тази има „изключителни характеристики за своята площ, продължителност, интензивност и началото на август“, каза Херара, добавяйки, че „десетки станции регистрират най-високите си температури през първата половина на Август."

Август в южното полукълбо е еквивалентен на февруари в северното полукълбо.

Министърът на околната среда на Чили Майса Рохас каза, че светът е преживял екстремни събития от седмици. „Вчера беше ред на Южна Америка и Чили“, каза тя в публикация в Twitter в сряда.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР