Части от София ще останат без топла вода за почти

...
Части от София ще останат без топла вода за почти
Коментари Харесай

Как се живее два месеца без топла вода?


Части от София ще останат без топла вода за съвсем два месеца поради планов ремонт.

Временно без топла вода от 18 май в някои блокове в два квартала – „ Младост “ 3 и „ Света Троица “.

Нели Ериксон се връща в България за месец. За да не остава без топла вода, ще ѝ се наложи да се реалокира в другото си жилище.

„ Всеки се избавя, както може. Ще си купя бойлер и ще го инсталирам в другото жилище и ще вървя там. Малко аборигенска история. Аз като човек, който пътува доста отвън България, мога да кажа, че такова нещо в цивилизованите страни не се случва “, разяснява дамата.

Още по-трудно е за тези, които работят от у дома. В такава обстановка е Симеона Маринова. По думите ѝ интервалът е извънредно дълъг и би основал доста неудобства.

Смяната на огромни сектори изисква и повече време – по този начин специалисти изясняват прекъсването на топлата вода за дълъг интервал.

„ Това е неизбежна процедура, защото животът на топлинните мрежи, в случай че приемем, че е към 30-40 години и би трябвало да се сменят, тези интервали в София са настъпили “, споделя Илия Николаев, някогашен ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.

От „ Топлофикация София “ се извиняват и изясняват, че сериозната обезценка на съответни сектори постанова по-дълги спирания. И прецизират, че се търси вид за различно топлоподаване, където това е допустимо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР