Части от Северна Европа се опитват да възстановят електрозахранването след ...

Части от Северна Европа се опитват да възстановят електрозахранването след

Бурята Аврора: Силни ветрове нарушиха и железопътния и въздушния транспорт в Европа

Части от Северна Европа се пробват да възстановят електрозахранването след бурни ветрове, които нарушиха и железопътния, и въздушния превоз .

Във Франция към 120 000 домове останаха без ток, 4000 техници бяха извикани да възстановят захранването на семействата . Работата на железниците прекъсна поради паднали дървета, които блокираха релсите.

Силният вятър е отнесъл и други предмети върху релсите, в това число батут, брезенти и листове гофрирано желязо, откъснати от покривите на къщите.

Бурята " Аврора " мина на изток над страната през нощта, като провокира ветрове със скорост до 175 км/ч и оранжеви предизвестия за времето - втората най-висока степен на паника в доста елементи на страната.

Министърът на превоза Жан-Батист Джебари съобщи в Туитър, че най-силно наранени са били районът Ил дьо Франс към Париж, Нормандия, Северна Франция и източните региони на Лотарингия. В западната част на Бретан редица домове бяха разрушени от наводнения.

След това бурята се придвижи в Германия , където се назовава " Игнац " , и е придружавана с ветрове, чиито пориви доближават към 100 км/ч. Около 50 000 семейства в източната част на страната са изгубили електрозахранването си, основно в провинциите Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия.

Железопътният превоз е спрян в тези райони и нарушен в останалата част на страната, заяви железопътният оператор Deutsche Bahn, като прикани пасажерите да отсрочат всевъзможни проекти за пътешестване . Хората бяха призовани да заобикалят разходки в горите, където има риск от падащи дървета и клони.

В Нидерландия бяха получени известия за мини торнадо, което рани четирима души. Снимки от град Барендрехт покрай Ротердам посочиха повредени покриви, смачкани култивиран навеси и преобърнати батути на една от улиците.

Източник: bnt.bg