Части от Северна Европа се опитват да възстановят електрозахранването след

...
Части от Северна Европа се опитват да възстановят електрозахранването след
Коментари Харесай

Бурята Аврора: Силни ветрове нарушиха и железопътния и въздушния транспорт в Европа

Части от Северна Европа се пробват да възстановят електрозахранването след бурни ветрове, които нарушиха и железопътния, и въздушния превоз.

Във Франция към 120 000 домове останаха без ток, 4000 техници бяха извикани да възстановят зареждането на семействата. Работата на железниците прекъсна поради паднали дървета, които блокираха релсите.

Силният вятър е отнесъл и други предмети върху релсите, в това число батут, брезенти и листове гофрирано желязо, откъснати от покривите на къщите.

Бурята " Аврора " мина на изток над страната през нощта, като провокира ветрове със скорост до 175 км/ч и оранжеви предизвестия за времето - втората най-висока степен на паника в доста елементи на страната.

Министърът на превоза Жан-Батист Джебари съобщи в Туитър, че най-силно наранени са били районът Ил дьо Франс към Париж, Нормандия, Северна Франция и източните региони на Лотарингия. В западната част на Бретан редица домове бяха разрушени от наводнения.

След това бурята се придвижи в Германия , където се назовава " Игнац ", и е придружавана с ветрове, чиито пориви доближават към 100 км/ч. Около 50 000 семейства в източната част на страната са изгубили електрозахранването си, основно в провинциите Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия.

Железопътният превоз е спрян в тези райони и нарушен в останалата част на страната, заяви железопътният оператор Deutsche Bahn, като прикани пасажерите да отсрочат всевъзможни проекти за пътешестване. Хората бяха призовани да заобикалят разходки в горите, където има риск от падащи дървета и клони.

В Нидерландия бяха получени известия за мини торнадо, което рани четирима души. Снимки от град Барендрехт покрай Ротердам демонстрираха развалени покриви, смачкани култивиран навеси и преобърнати батути на една от улиците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР