Части от секундата са спасили автомобила на Иван Гешев, каза

...
Части от секундата са спасили автомобила на Иван Гешев, каза
Коментари Харесай

Сарафов: Части от секундата са спасили Гешев. Взривното вещество е било самоделно, направено от зъл гений

Части от секундата са избавили автомобила на Иван Гешев, сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по повод инцидента с кортежа на Иван Гешев. Взривното вещество е било самоделно, професионално направено. Той назова индивидът, който го е направил, „ злобен талант “.

„ Вчера в огледа на местопроизшествието взе участие и израелски специалист. Единодушното умозаключение на всички специалисти е, че се касае за ориентиран и съсредоточен гърмеж. Става въпрос за извънредно мощен гърмеж “, още веднъж изясни Борислав Сарафов.

„ Много добре квалифициран и доста добре изпълнен проект. Преди минути ми рапортуваха за типа на взривното вещество и то е самоделно. Това приказва за оптимален професионализъм за изгтвянето на взривно вещество и залагането му, имало е отсколки. Това приказва и за един комплекс от качества “, добави Сарафов.

„ Със сигурност някой е имал образен контакт, тъй като бомбата е взривена сега, в който се е изравнила с автомобила. За благополучие, е избързано с частици от секундата “, изясни още Сарафов.

Работи се по всички версии, в това число това взривното устройство да е направено от чужденци, а не от българи.

Сарафов отхвърли да заяви дали има очевидци на случая, с цел да не бъде заплашен животът им.

Изземат се камерите по цялото трасе, по което е минал кортежът.

„ Засегната е държавността, наранена е една институция. Това беше опит за ликвидиране “, безапелационен е Борислав Сарафов на влизане на изключителното заседание в, свикано от премиера Гълъб Донев.

На него ще участват министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на всички служби и прокуратурата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР