Части от руски дрон са паднали на територията на Румъния,

...
Части от руски дрон са паднали на територията на Румъния,
Коментари Харесай

Признание от министъра на отбраната: Части от руски дрон са паднали на територията на Румъния

Части от съветски дрон са паднали на територията на Румъния, удостовери министърът на защитата Анджел Тълвар, оповестява телевизия Антена 3 Си Ен Ен. Информацията е представена и от новинарския уебсайт Хотнюз, заяви Българска телеграфна агенция. 

" Видяхме, че в един доста къс период от време имаше серия офанзиви, които Русия извърши против украински пристанищни уреди и хранилища, заради което считам, че е значимо да засилим бдителността. Ще имаме повече наблюдателни пунктове, повече патрули. (...) Ние покрихме една доста огромна зона, и удостоверявам, че в тази зона бяха открити елементи, които може да са от дрон ", уточни Тълвар в извънредно изказване за малкия екран.

Части от съветски дрон са били открити в региона на обитаемото място Плауру в окръг Тулча, откакто в последните дни Русия извърши няколко набези против украинските пристанище Измаил и Рени, намиращи се покрай границата с Румъния. 

Ден по-рано румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че " нито един дрон или друга част от някакво устройство " не е достигнала територията на Румъния след съветските офанзиви против украински пристанища на река Дунав.

В понеделник украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба сподели, че страната му има фотографски доказателства, че съветски дронове са блъснали територията на Румъния по време на офанзива против инфраструктурата на украинско пристанище на река Дунав.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР