Части от общински терени в различни части на града ще

...
Части от общински терени в различни части на града ще
Коментари Харесай

За мрежа от зарядни станции Община Бургас ще отдава терени под наем, но с едно условие

Части от общински терени в разнообразни елементи на града ще бъдат отдадени чартърен за период от 10 години. Върху площите би трябвало да се построи мрежа от зарядни станции за електрически транспортни средства, а решението за оповестяване на търг с скрито наддаване за избор на наемател, беше подкрепено от общинските съветници в града единомислещо късно през вчерашния ден. 

Предложението на кмета Димитър Николов за отдаване на части от общински терени чартърен беше допълнено след къси диспути по време на разискването на точката от дневния ред. Така в условията за търга ще бъде добавено изискване - най-малко 60 на 100 от зарядните станции би трябвало да оферират бързо зареждане, само че единствено в случай че съществува техническа опция за това. Предвижда се всяка от зарядните станции, които ще бъдат общо 10, да разполага с гнезда за зареждане на два автомобила. От всеки от определените терени чартърен ще се отдава повърхност от 25 квадратни метра. Според съветници, построяването на сходна мрежа от станции в Бургас ще бъде от особена значимост, изключително през летния сезон, когато доста хора от вътрешността на страната пътуват към Черноморието.

" Използващите електрически коли ще имат опция да зареждат колите си в Бургас, защото по Автомагистрала " Тракия " броят им е най-малък ", разяснява самостоятелният общински консултант Манол Тодоров. 

" Трябва да бъдем гъвкави – да построяваме станции където е допустимо. Трафикът в страната дава опция на Бургас да бъде хъб за зареждане при пътешестване по Черноморието на Север и Юг от града. Явно е, че в идващите 10 години ще има голям брой електрически коли и по българските пътища. Нужно е да сложим основата, а по-късно да се надгражда с възстановяване на инфраструктурата ", уточни още кметът на Бургас Димитър Николов. 

В локалната администрация към този момент е постъпило капиталово желание от " Грей Стоун България " ООД. Дружеството е декларирало желанието си за създаване на мрежа от зарядни станции за електрически транспортни средства в града. Проверка на Българска телеграфна агенция сподели, че два от терените, които ще бъдат отдадени чартърен се намират в кв. “Сарафово “, два са в региона на Морската градина, един терен за зарядна станция ще има в ж.к. “Възраждане “, по един в комплексите “Изгрев “ и “Славейков “ и три в Централна градска част. Проверка на Българска телеграфна агенция сподели, че към този миг зарядните станции за електрически транспортни средства в Бургас са към 40. Последните 20 бяха пуснати в употреба в средата на юни, тази година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР