Части от нефункциониращата китайска космическа станция „Тянгун-1“ ще паднат на

...
Части от нефункциониращата китайска космическа станция „Тянгун-1“ ще паднат на
Коментари Харесай

Части от китайската космическа станция ще паднат на Земята през следващите седмици

Части от нефункциониращата китайска галактическа станция „ Тянгун-1 “ ще паднат на Земята през идващите седмици, съобщи ДПА, базирайки се на Европейската галактическа организация.

Според учените мотив за терзание няма. Най-вероятният интервал за рухването им е от 30 март до 6 април.

Холгер Краг, Европейска галактическа организация съобщи: "Три-четири дни преди този момент ще можем да посочим точния ден, а по-късно през въпросния ден ще уточним интервала до няколко часа ". Притесненията съгласно него са непотребни, тъй като шансът да бъдеш ударен от отломка от станцията, е същият, като да те удари гръм два пъти през една година ", съобщи Българска национална телевизия.

Космическите организации от целия свят предвиждат къде може да паднат отломките от 8,5-тонната станция, в случай че не се разрушат при нахлуване в атмосферата. Според прогнозата на Авиокосмическата корпорация в Калифорния, Европа ще е отвън зоната на рухването. Тя не изключва обаче парчета да паднат върху региони с гъсто население като Ню Йорк, Рио де Жанейро и Манила.

Рискът да пострадат хора обаче е доста дребен.

Авиокосмическата корпорация подсети, че до момента няма случай човек да е засегнат от паднала отломка от галактически уред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР