Части от два квартала в София са с ограничено движение

...
Части от два квартала в София са с ограничено движение
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Слатина и Гео Милев заради строежа на метрото

Части от два квартала в София са с лимитирано придвижване поради почналия градеж на метрото. Спира се придвижването по основни булеварди и улици в " Гео Милев " и " Слатина ". Това обаче докара до транспортен безпорядък в двата столични региона, защото вътрешнокварталните улици се употребяват като обходни направления.

" Ремонтните действия се чака да продължат към две години и половина, в които ще бъдат затворени три сектора - при кръстовището с бул. " Ситняково ", другият е на кръстовището с ул. " Николай Коперник ", третият - кръстовището с ул. " Слатинска ". Вътрешнокварталните улици ще бъдат употребявани като обходни направления ", съобщи пред БНТ началник ръководство " Инвестиционна активност " в " Метрополитен " ЕАД Светослав Статев. Той изясни, че измежду ограниченията, които могат да се вземат, е пренасочване към различни обходи направления.

Жителите на квартала обаче са обезпокоени, че ще се стигне до огромни тапи в кварталите, а обходните направления няма да могат да поемат от огромният пътникопоток. Това в действителност към този момент е реалност още в първия ден на новата седмица. 

" Много е ужасно. Буквално целият регион " Слатина " е неподвижен. По-рано карах детето ми до детска градина за пет минути, в този момент ми лиши 20 минути ", показа пред Lupa.bg транспортните си несгоди жителка на квартала.

" На това място постоянно има натоварен трафик, само че мисля, че хората към този момент се ориентираха. Проведохме дълга акция, с цел да осведомяваме жителите какво следва и по какъв начин ще бъде проведено всичко. Трябва да се осмисли още веднъж цялата организация на придвижването и паркирането в региона ", разяснява от своя страна кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

От 6 януари за интервал от 2,5 години е затворено и локалното платно на " Цариградско шосе " сред бензиностанция OMV и Макдоналдс. Това се постанова, тъй като там е подземната площадка, от която ще бъде импортирана и съединена тунелопробивната машина.

" Това ще отнеме към 8 месеца. Самата машина тежи 1600 тона и е дълга към 86 метра. За съпоставяне, тя е дълга съвсем колкото задокеански пътнически аероплан и тежи съвсем колкото 3 самолета. Само главата на машината е 9,4 метра в диаметър. Това е почти ширината на тунела, в който се движат метровлаковете, на които се возим всеки ден в метрото ", изясни кметът на София Васил Терзиев.

Разширението е част от така наречен трети метродиаметър, който потегля от Горна баня през НДК и Орлов мост, а под Военната академия се разклонява в две направления. Едната би трябвало да стигне до " Ботевградско шосе ", а втората се отделя на югоизток към бул. " Ситняково " - " Гео Милев " - " Слатина " - " Шипченски проход " - " Арена Армеец " - Окръжна болница.

Тези шест спирки покриват разстояние от 6 км и са предопределени да обслужват жителите на един от най-населените столични региони, който в някои елементи няма положителни транспортни връзки с центъра.

Според данни на " Метрополитен ", над 110 000 души живеят или работят по протежението на този лот. Срокът за построяването на цялото уголемение е 47 месеца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР