Части от Белгия отново са наводнени, седмица след мащабните наводнения,

...
Части от Белгия отново са наводнени, седмица след мащабните наводнения,
Коментари Харесай

Нови наводнения в Южна Белгия

Части от Белгия още веднъж са наводнени, седмица след огромните наводнения, при които починаха 36 души, а над 150 се водят изчезнали. Проливните дъждове са унищожили инфраструктура, отнесени са коли и са залети приземни етажи къщи, предеват международните организации. 

Критично е ситуацията в провинциите Намюр и Валонски Брабант, които са на югоизток от столицата Брюксел. Сред най-засегнатите градове е Динан, където калните реки са отнесли коли, като са ги оставили разпръснали из града, наводнили са приземни етажи и са изкопали асфалта от някои улиците. Засега няма данни за жертви.

Очевидец описа за мащаба на стихията: " За по-малко от 20 минути водата се спусна от по-високата част от улицата надолу и по-късно последователно се усили. Водата отнесе всички коли и ги струпа на там. Наводни и гаражите ". 

Заместник-кметът на Динан - Робер Клосе, разказа наводненията като по-опустошителни от тези предходната седмица. В същото време белгийските служби предизвестиха популацията, че неприятното време се чака да продължи още няколко дни. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР