Части от американски ракети, с които украинската армия е обстрелвала

...
Части от американски ракети, с които украинската армия е обстрелвала
Коментари Харесай

Западни оръжия срещу Запорожката АЕЦ

Части от американски ракети, с които украинската войска е обстрелвала Запорожката АЕЦ, бяха показани на задачата на МААЕ по време на визитата й в централата. Това заяви за ТАСС проруският шеф на град Енергодар Александър Волга. Показани бяха и ракети от други западни страни, както и снаряди, изстреляни от гаубица М-777. Волга сподели и откъс от снаряд, който е паднал в жилищен блок на Енергодар. На Рафаел Гроси бе показана и карта на местата в АЕЦ-а, където са паднали ракетите и снарядите.   
По искане на МААЕ съветската страна е осигурила идването в централата на над 60 публицисти от Франция, Съединени американски щати, Китай, Дания, Япония, Германия, Турция, Катар, ОАЕ, Южна Корея, Виетнам и други страни. От съветското военно министерство разкриха, че " сутринта на 1 септември 2022 година публицистите, които дойдоха в Енергодар,... се оказаха директни очевидци на несполучливия опит за взлом на Запорожката АЕЦ от украински диверсанти, от бомбоубежище те персонално следиха масирания артилерийски обстрел на централата и на жилищните региони на Енергодар ". 
Руската страна унищожи 4 командни пункта за един ден, в това число щаба на националистическото формирование " Кракен " в Харков, както и три склада с муниции.
 
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР