Частен съдебен изпълнител продава зала Универсиада в столицата. Началната продажна

...
Частен съдебен изпълнител продава зала Универсиада в столицата. Началната продажна
Коментари Харесай

ЧСИ продава зала "Универсиада"

Частен правосъден реализатор продава зала " Универсиада " в столицата.

Началната продажна цена, от която ще тръгне наддаването, е 15,6 милиона лв.. Офертите се събират до 12 юли. Това излиза наяве от съобщение, което е оповестено в регистъра на обществените продажби, съобщи БГНЕС.

Имотът е със застроена повърхност 4 130 кв. м. и включва три зали, 10 кабинета, радиокабина, осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални.

Припомняме, че зала " Универсиада " беше приватизирана през 2008 година от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори". Тогава тя стана благосъстоятелност на " Велдер Билд " ЕАД за 9,5 милиона лв., което има отговорности към Корпоративна комерсиална банка (КТБ) за 8.5 млн. лв.. Това се вижда от отчета за неточните длъжници, оповестен в уеб страницата на банката.

Фирмите " Велдер-БГ ", " Велдер Пропъртис " и " Велдер Билд " са имали общо 39,5 милиона лв. непогасени отговорности към КТБ пък сподели отчетът на " Аликс Партнърс ". Одиторското сдружение включи трите сдружения в лист " канали за финансиране ", или другояче казано " бушони ".

През 2017 година компанията " Велдер Билд " е била част от бизнес групата „ Велдер “, която тогава се управляваше от Иван Джиджев. Той беше част от ръководството на футболния клуб " Ботев " (Пловдив), до момента в който притежател на клуба беше банкерът Цветан Василев.

Внесеният капитал на " Универсиада " ЕАД е 7.34 млн. лв., демонстрира информация в Търговския указател. Представител на сдружението и шеф на залата е треньорът на баскетболния " Левски Лукойл " Константин Папазов. Там неговият тим, който стана първенец в шампионата, играе домакинските си мачове. Треньорът не се тормози от бъдещата продажба, тъй като залата е благосъстоятелност на КТБ. Папазов е убеден, че с новия притежател ще съумеят да се договорят, с цел да продължат да употребяват залата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР