Частен съдебен изпълнител продава модерно оборудвана консервна фабрика в Белащица,

...
Частен съдебен изпълнител продава модерно оборудвана консервна фабрика в Белащица,
Коментари Харесай

Заради борчове: Продават нова консервна фабрика за над 3 млн...

Частен правосъден реализатор продава съвременно оборудвана консервна фабрика в Белащица, която в никакъв случай не е функционирала след построяването си през 2015 година Крайната мярка е наложена поради дълг на притежателя „ Хера Трейдинг “ ЕООД към Българо-Американската кредитна банка /БАКБ/. Първоначалната цена, от която ще започва наддаването е 4 628 430 лева

Върху парцела има следните тежести - наложена е забрана в интерес на банката за сумата от 3 028 699, 23 лева, договорна ипотека за 1 390 835, 80 лева дружно с лихви, такси и разходи, както и втора ипотека за 1 650 000 лева Отделно са данъчните отговорности за към 500 лева

Пълното име на консервната фабрика е „ Предприятие за преправка на зеленчуци, произвеждане на лютеница, кетчуп и други доматени сосове”. Тя е триетажна, издигната е през 2015 година върху личен парцел с повърхност 3150 кв. м.



В нея са вложени над 8 млн. лева европейски средства след извоюван план по подмярка 4.2.„ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони. Производствените й линии са с потенциал 675 т/годишно произвеждане на доматени и пиперкови концентрати и 2500 т/годишно на лютеница, кетчуп и други сосове.

Справка в ДАКСИ демонстрира, че от построяването си досега фабриката е предходна през няколко ръце. Първият вложител е Петя Дурчева. Тя продава дяловете си на Жана Генчева, а тя от своя страна на Виолета и Христо Варушеви. В момента собствеността още веднъж е на името на Жана Генчева. От Държавен фонд „ Земеделие “ са изпратили няколко писма до компанията й „ Хера Трейдинг “ ЕООД поради несъблюдение на плана до дъно.

Освен от частен правосъден реализатор парцелът е пуснат за продажба и от организация за недвижими парцели. Офертата е в уебсайт за разгласи, като желаната сума за фабриката е 2 000 000 евро. Ако търгът на ЧСИ-то завърши с покупка, новият притежател ще е явен на 17 февруари.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР