Частен съдебен изпълнител обяви 19-та публична продан за рафинерията за

...
Частен съдебен изпълнител обяви 19-та публична продан за рафинерията за
Коментари Харесай

Рекорд: Продават за 19-и път рафинерията в с. Труд

Частен правосъден реализатор разгласи 19-та обществена обмен за рафинерията за биодизел и апаратура за глицерин в село Труд. Тя е в активите на „ Екофуудс енд ойлс “ ЕООД, с едноличен притежател Ненчо Стефанов. Продажбата е поради непогасен заем на сдружението към „ Сосиете Женерал Експресбанк “, която се вля в банка ДСК. Върху парцела е натрапен запор в размер на 1 027 802,50 лева Справка в ДАКСИ демонстрира, че „ Екофуудс енд ойлс “ ЕООД е под шапката на „ Нен “ ООД, със съдружници Данка Стефанова и Ненчо Стефанов.

Продажбата обаче се явява първа поради нова, занижена цена. През 2012 година тя бе 1.350 милиона лв., през юли 2020 година бе паднала до 681 930 лева, а в този момент леко е двигната на 682 500 лева Съоръженията, които са в някогашния селскостопанския двор на с. Труд, се продават дружно с терен от над 4 декара плюс склад, кантарна шахта и заслон.



Както „ Марица “ писа, техният притежател не бил локален, а двете рафинерии работили за малко преди десетина години. Фирменото досие на Ненчо Стефанов подсказва, че адресната му регистрация е в Чирпан. На 5 май 2010 година посредством „ Нен “ ООД, в което е съучастник с Данка Стефанова, той е закупил дяловете на „ Си би джи честър бизнес груп “ ООД, записано в щата Ню Джърси, Съединени американски щати, посредством прокурист Димитър Димитров. В контракта за прекачване на капитала е посочено, че при договорката Стефанов купува целия дружествен дял на щатската компания, а точно - 50 броя дружествени дялове, с номинална стойност по 100 лева всеки един от тях, само че вместо за сумата 5000 лева, колкото излиза аритметиката, за 1 750 000 евро.

В договора е посочено, че сумата от 1 250 000 евро е получена до датата на сключване, а останалите 500 000 евро ще се изплатят на продавача с банков заем за финансиране на вложения, които ще се провиснал на купувача от Сосиете Женерал Експрес банк. Според контракта сумата е била преведена по сметка на „ Си би джи честър бизнес груп “ в Корпоративна комерсиална банка. Любопитна детайлност е, че през 2010 година „ Екофуудс енд ойл “ ЕООД печели социална поръчка за 979 600,96 лева за доставка на минерална вода на Мини " Марица Изток " ЕАД - Раднево.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР