Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан за 5

...
Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан за 5
Коментари Харесай

ЧСИ продава за 5,5 млн. хотел на кумеца на Цв. Цветанов

Частен правосъден реализатор е оповестил за обществена обмен за 5 590 846,20 лева с Данък добавена стойност хотелски комплекс в хасковските Минерални бани, благосъстоятелност на кумеца на Цветан Цветанов – Тодор Бояджиев. Обект на продажбата са аграрен парцел, сграден фонд, както и съоръжение и обзавеждане за хотелско-ресторантска активност.



Срокът за подаване на предложения е до 7 ноември 2022 година, а на 8 ноември в 10.00 ч. ще се разгласи новият притежател, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Урегулираният аграрен парцел е с повърхност от 4650 кв. м. и е с предопределение за балнеохотелски комплекс. В него е издигнат хотелски комплекс „ България “ (бившият хотел „ Топликус “) с разгърната застроена повърхност 4538.32 кв. м. и с разпрострат застроен размер от 12 707.30 куб. м.

Обект на продажбата всички трайно прикрепени към постройките движимости и уреди и всички движими движимости, стопански и функционално свързани, осигуряващи действието му като хотелски комплекс.

В хотелската част има регистрирани 45 стаи с 82 кревати, от които 8 единични, 23 двойни (12 от тях с в допълнение легло), 8 фамилни стаи, 7 жилището, 1 първокласен апартамент. Ресторантът с национална кухня е със 70 места на закрито и 50 места навън, а класическият е с 90 места на закрито. Двата обекта са категоризирани с „ три звезди “.

В комплекса има открит плувен басейн с минерална вода, външен дневен бар с 30 места, конферентна зала с 60 места и профилирано съоръжение, игрална зала, състезателен център с фитнес, сауна, басейни, спа център, като всички съставни елементи са в положение на цялостна склонност и работно приложение с обслужване на клиенти към деня на разказа.

Хотелският комплекс е благосъстоятелност на „ Ти Ви Би – тур “ ООД. Фирмата е записана през 2008 година, а първият оповестен финансов доклад е от 2013 година и съгласно него тогава е осъществен оборот от 1 107 000 лева Следващите четири години сдружението заявява спад на оборота сред 1.6 и 17.22 %.

Снижаващия се тренд е пресечен през 2018 година, когато сдружението подвига оборота с 4.07%. Следващата година още веднъж записва спад, в съвсем същия размер, само че за сметка на това регистрира 13 000 лв. облага.

Капиталът на компанията е 5000 лв.. Мажоритарен притежател на 73% е Тодор Бояджиев, 26% държи Милко Петров, 1% е на Дияна Бояджиева, която е и шеф на компанията.

Името на Тодор Бояджиев, който е кумец на някогашния заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, излезе в общественото пространство през 2018 година

Тогава Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ влезе в Агенцията за бежанците и стартира инспекция на компаниите, които са строили оградата на държавната граница с Турция. Публикации в пресата свързват въпросните сдружения точно с Цветанов.

Обект на инспекция са „ Ти Ви Би “ ООД на кумеца Тодор Бояджиев, пловдивският Едноличен търговец „ Металик-Иван Михайлов “ и старозагорското сдружение „ Инджов “ ЕООД на Христо Инджов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР