Частен предприемач иска да направи нов луксозен гробищен парк с

...
Частен предприемач иска да направи нов луксозен гробищен парк с
Коментари Харесай

Готвят изграждането на луксозно гробище в Пловдив

Частен бизнесмен желае да направи нов първокласен гробищен парк с ритуален дом в Пловдив, съобщи TrafficNews. Теренът от над 8 декара, където се планува да се случи това, е на ул. " Рогошко шосе ", в съседство на съществуващото общинско гробище.

Гробищният парк ще бъде от напълно нов вид – по думите на вложителите " обществото ни не познава такова измежду стопанисваните общински гробища в България ". Същият ще е с оптималната оптимизация на терена, реализирана посредством дейно логистично разположение на подземните гробове - главно двукамерни, планува се построяването на единични и фамилни гробници, колумбарийни стени, урнови ниши и подобаваща зеленина.

Подобна реализация има в съществуващия към този момент повече от 10 години „ Бояна парк “ в София, който също е частна самодейност. Предполага се обаче, че по сходство на столичния частен гробищен парк и тук цените за наем на гроб и ниша за урна ще са главозамайващи - приблизително към 9000 лв. наем и по 500 лв. годишна поддръжка.

Централната зона, транспортните алеи и плануваните паркоместа ще заемат не повече от към 20% от парцела, до момента в който зелените площи дружно с тези отредени за гробни полета на гробищния парк, колумбарийни стени и урнови ниши ще изпълват останалите към 80%. На подобен терен могат да бъдат построени над 4000 места.

Сградата на обредния дом ще бъде едноетажна, с обща повърхност от към 500 кв. м., от железна структура и термопанели. В нея ще има обособени фронт офис, офис, зала за поклонение, поделение за кетеринг, санитарни възли за личния състав и гости, инсталационно помещение, помещение за подготовка и обгрижване на покойници, хладилна камера, хранилища за ковчези и траурни артикули, съблекални за личния състав.

Предстои да станат ясни детайлности от капиталовото желание, което към този момент е входирано в Регионална инспекция за опазване на околната среда, където да се реши дали ще има влияние върху околната среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР