Частен австрийски самолет с четирима души на борда, потеглил от

...
Частен австрийски самолет с четирима души на борда, потеглил от
Коментари Харесай

Мистериозен самолет „Чесна“ прелетя половин Европа и падна в морето, гониха го изтребители на 4 държави

Частен австрийски аероплан с четирима души на борда, потеглил от Испания за Германия, само че престанал да дава отговор на въздушните диспечери, падна в морето край Литва. Инцидентът е станал през вчерашния ден към 20 ч. локално време, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Френски, немски, датски и шведски изтребители, са били вдигнати по неотложност във въздуха, с цел да се опитат поредно да влязат в контакт с екипажа на машината, до момента в който тя прекосявала през няколко въздушни пространства по посока Северна Европа. Литовката организация по гражданско въздухоплаване удостовери в известие, че дребен аероплан е паднал в Балтийско море, северозападно от Вилнюс.

За самолета било известно, че е " Чесна 551 ", пренасящ четирима пасажери и пътувал сред Испания и Кьолн в Германия. Той обаче внезапно трансформирал курса си по време на полета и въздушните диспечери не съумели да се свържат с екипажа, прецизира организацията. Машината е потеглила от летището в Херес в Испания. 

" Сега избавителни екипи с кораби и хеликоптери от Литва, Латвия и Швеция работят на мястото на случая ", се споделя в известието на организацията. 

Летището във Ветспилс, което е най-близко до зоната, в която е паднал самолетът, не е имало въобще информация, че сходна машина се е насочила и е желала да кацне там. Това е обяснил представител на летището пред Франс прес.

Първи сигнал за паника във връзка със самолета е бил подаден от Испания по отношение на възможни компликации с херметизацията. Сигналът е бил подаден от Испания на френските военновъздушни сили. Самолетът е бил ескортиран от френски изтребител, след това от немски при прекосяването си през въздушните пространства на Белгия, Люксембург и на Германия. После датски и шведски изтребители са били изпратени, с цел да се опитат да влязат в контакт с екипажа. И френските, и шведските, и датските военновъздушни сили, споделят, че водачите на техните вдигнати по паника изтребители не са видели никой в пилотската кабина на Чесната и опитите за радиоконтакт с екипажа останали без резултат.

Самолетът следвал релативно непрекъсната траектория до приближаването до литовския бряг. Тогава бързо изгубил височина, когато горивото му свършило и паднал в морето към 20 ч. локално време, разгласи шефът на шведската работа за незабавни дейности Ларс Антоншон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР