Част от войната в Украйна се води в интернет. Руски

...
Част от войната в Украйна се води в интернет. Руски
Коментари Харесай

Руски хакери са атакували 42 държави

Част от войната в Украйна се води в интернет. Руски хакери нападат от февруари солидно институции и частни компании в западните страни, оповестява „ Майкрософт “ в специфичен отчет.

От началото на войната концернът е засякъл хакерски офанзиви в 42 страни. Засегнати са общо 128 организации. В първите дни след нападението съветски хакери са блъснали компютри на украинското военно командване, написа „ Майкрософт “ в отчета си.

Украйна е съумяла бързо да се оправи с офанзивата, като държавното управление е изнесло цифровите структури на страната в облак. Руснаците са се пробвали да обхванат в компютрите на 48 украински организации, да разрушат софтуера и да откраднат данните им. Някои от тези офанзиви са били сполучливи, само че отбраната на Украйна се е справила въпреки всичко добре с хакерите. И други страни са потърпевши от съветските набези в интернет.

Съединени американски щати са били другата най-важна цел на съветските хакери. Няколко талази от офанзиви са засечени от началото на войната до момента. Полша също съставлява огромен интерес, защото тя координира помощите за Украйна. Атаки има против балтийските страни, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Турция, други натовски страни.

В България съветска хакерска офанзива срина пощите.

Русия се е целила най-много в държавните компютри на държавите-членки на НАТО. Неправителствени организации, компании от IT-сектора, енергийни концерни и други значими инфраструктурни предприятия също са ставали цел на съветските хакерски офанзиви.

Има защитни механизми против сходни набези, само че те са друго разпределени в другите страни и по тази причина общата отбрана е по-скоро ниска, разясняват още от „ Майкрософт “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР