Част от ваксинираните, които са получили първата доза от ваксината

...
Част от ваксинираните, които са получили първата доза от ваксината
Коментари Харесай

Стартира втората фаза на имунизацията срещу Covid-19

Част от имунизираните, които са получили първата доза от имунизацията са обезпечени с препарата на „ Пфайзер " и „ Бионтех ", от през днешния ден стартират да получават втората доза.

В 10.00 ч. стартира вторият стадий от имунизирането на персоналния състав на Военномедицинска академия (ВМА). Втора доза бе сложена на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а такава ще получат и всички медици, които бяха имунизирани против Covid-19 в края на месец декември.

Мутафчийски съобщи пред публицисти, че имунизирането против ковид ще става все по-масово и по тази причина са направени оферти за профилирани центрове в огромните лечебни заведения с мобилни екипи и имунизационен център, който да бъде с удължено работно време.

„ Ваксинационен център, който да работи на две смени най-малко до 10 ч. вечерта, тъй като при всеобща имунизация, знаете, че ще възникне казуса - хората отиват на работа и в работно време не могат да излязат да се имунизират. Предвидили сме го това нещо и ще работим до 10 часа ", кама началникът на ВМА след имунизацията.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов също се реимунизира против COVID-19. Втората доза ваксина му бе сложена в Клиниката по неврология на УМБАЛ „ Александровска ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР