Част от учениците в училищата в Бургаска област преминават към

...
Част от учениците в училищата в Бургаска област преминават към
Коментари Харесай

Част от учениците в област Бургас преминават към онлайн обучение, въвеждат и ограничения

Част от учениците в учебните заведения в Бургаска област минават към онлайн образование. За интервала от 24 до 28 януари онлайн ще са занятията за учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 класове във всички учебни заведения, като се изключи това в община Руен.

За учениците от 1 до 4 клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъственият образователен развой във всички общини.

Решението е на Областния съвет по опазване на здравето, който организира през днешния ден онлайн съвещание поради усложнената епидемиологична конюнктура в Бургаска област, съобщи Българска телеграфна агенция.

1361 са новозаразените в региона. Най-голям % измежду тях са във възрастовата група 10-19 години.

В учебните заведения се следи завишаване на отсъстващи възпитаници заради заболеваемост, карантина или отсъстващи по решение на родителите им. Същото е ситуацията и при учителите, педагогическия и непедагогическия личен състав, сподели шефът на Регионалния инспекторат обучение в Бургас Виолета Илиева.

Ще бъдат увеличени коронавирус леглата в лечебните заведения в региона на 466, с включени 36 кревати за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

Преустановява се провеждането на всеобщи мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания, фермерски пазари и базари и други, при които не е допустимо използване на зелен документ за наличие.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и други Спортните мероприятия ще се организират без аудитория.

Мерките влизат в действие от 24 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР