Част от учениците в петте кърджалийски училища, които се обновяват

...
Част от учениците в петте кърджалийски училища, които се обновяват
Коментари Харесай

Ремонти в кърджалийски училища пренасочват ученици за първия учебен ден в други учебни заведения

Част от учениците в петте кърджалийски учебни заведения, които се обновяват по Оперативна програма Региони в напредък на стойност от близо 14 милиона лв., ще стартират образователната година в други образователни заведения, защото ремонтите няма да приключат до 17 септември.

Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация след втора работна среща с шефове на учебни заведения, представители на РУО и РД ПБЗН, инициирана от регионалния шеф Никола Чанев.

Най-тревожна била обстановката в СУ "Отец Паисий ", където по информация на строителите не съществувала действителна опция за привършване на строително монтажните работи в настрана крило или корпус, което налагало пренасяне на всичките над 1200 възпитаници. С поддръжката на МОН било обезпечено настаняване на децата от 1 до 4 клас във Филиала на ПУ "Паисий Хилендарски ".

За децата от 5-ти до 12 клас щели да се търси вид за пренасочване в ПГ по строителство, ПГ "Капитан Петко челник " или ПГ "Васил Левски ", е станало ясно на срещата.

Безпроблемно се очаквало да стартира годината единствено в ОУ "П.К.Яворов " - там строителите подсигурили, че три етажа от постройката с 18 класни стаи ще са изцяло подготвени до 17-ти септември и няма да се наложи пренасяне на възпитаници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР