Част от учениците се върнаха отново в класните стаи този

Част от учениците се върнаха отново в класните стаи този ...

Отново в клас: За пореден път част от децата се върнаха в училище


Част от учениците се върнаха отново в класните стаи този понеделник. 7.30 сутринта. Първите ученици пристигат в 140 СУ "Иван Богоров". Някои обаче забравиха, че заедно с тетрадките и химикалите, трябва да си носят и маските.
Снимка: btvnovinite.bg
Следва измерване на температурата. Ако е висока, детето веднага се връща при родителя или го чака в отделно помещение под наблюдението на лекар. В коридорите движението е еднопосочно с помощта на разделителни ленти.
Снимка: btvnovinite.bg
И по другата актуална дилема- да има или не външно оценяване, четвъртокласниците в това училище вече са избрали.

„Искам да имам матури, за да видя всъщност как ще се справя и какво съм разбрала от цялата година“, казва Екатерина Червенкова.

Училището в село Бохот посрещна всичките си 69 ученици от 1. до 7. клас. То спада към така наречените "малки училища".
Снимка: btvnovinite.bg
Класните стаи на учениците от 1. до 4. клас са на отделен етаж. Междучасията на малките не съвпадат с почивките на големите.

„Тука им е мястото - сред учителите, дисциплината е друга", смята Гергана Влахова, майка на шестокласник.

Според образователния министър настоящата ситуация не позволява всички ученици да се върнат в клас. Не се налага и преструктуриране на материала.

„Нямаме изоставяне от тематичното разпределение. Имаме загуба на мотивация за учене при обучението в електронна среда“, казва Красимир Вълчев.

По думите на Вълчев, много вероятно е следващата учебна година да бъде изцяло присъствена. Това обаче зависи от ваксинацията и по-нататъшното развитие на пандемията.

Ангелов: Обсъждаме какво да правим с хората с първа доза от „АстраЗенека” Разхлабване на мерките от 12 април: Кои обекти отварят врати за посетители? Обсъжда се ново разхлабване на мерките у нас Отново в клас: Кои деца се завръщат в училище от 12 април? Костадин Ангелов: Обсъждаме разхлабването и на други мерки Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежки пациенти 1352 са новите случаи на COVID-19 у нас Една пета от персонала и потребителите на социалните домове у нас са ваксинирани Повече оздравели и по-висок брой починали от COVID-19 за 24 часа Парадокс: Ваксиниран, със сертификат и под карантина след пътуване в чужбина

Източник: btvnovinite.bg