Част от учениците се върнаха отново в класните стаи този

...
Част от учениците се върнаха отново в класните стаи този
Коментари Харесай

Отново в клас: За пореден път част от децата се върнаха в училище

Част от учениците се върнаха още веднъж в класните стаи този понеделник. 7.30 сутринта. Първите възпитаници идват в 140 СУ " Иван Богоров ". Някои обаче не помниха, че дружно с тетрадките и химикалите, би трябвало да си носят и маските.
Снимка: btvnovinite.bg
Следва премерване на температурата. Ако е висока, детето незабавно се връща при родителя или го чака в настрана помещение под наблюдението на доктор. В коридорите придвижването е еднопосочно благодарение на разграничителни ленти.
Снимка: btvnovinite.bg
И по другата настояща дилема- да има или не външно оценяване, четвъртокласниците в това учебно заведение към този момент са избрали.

„ Искам да имам матури, с цел да видя в действителност по какъв начин ще се оправя и какво съм схванала от цялата година “, споделя Екатерина Червенкова.

Училището в село Бохот посрещна всичките си 69 възпитаници от 1. до 7. клас. То спада към по този начин наречените " дребни учебни заведения ".
Снимка: btvnovinite.bg
Класните стаи на учениците от 1. до 4. клас са на обособен етаж. Междучасията на дребните не съответстват с почивките на огромните.

„ Тука им е мястото - измежду учителите, дисциплината е друга ", счита Гергана Влахова, майка на шестокласник.

Според просветителния министър актуалната обстановка не разрешава всички възпитаници да се върнат в клас. Не се постанова и преструктуриране на материала.

„ Нямаме занемаряване от тематичното систематизиране. Имаме загуба на мотивация за учене при образованието в електронна среда “, споделя Красимир Вълчев.

По думите на Вълчев, доста евентуално е идната образователна година да бъде напълно присъствена. Това обаче зависи от имунизацията и по-нататъшното развиване на пандемията.

Ангелов: Обсъждаме какво да вършим с хората с първа доза от „ АстраЗенека ” Разхлабване на ограниченията от 12 април: Кои обекти отварят порти за гости? Обсъжда се ново разхлабване на ограниченията у нас Отново в клас: Кои деца се завръщат в учебно заведение от 12 април? Костадин Ангелов: Обсъждаме разхлабването и на други ограничения Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежки пациенти 1352 са новите случаи на COVID-19 у нас Една пета от личния състав и потребителите на обществените домове у нас са имунизирани Повече оздравели и по-висок брой умряли от COVID-19 за 24 часа Парадокс: Ваксиниран, със документ и под карантина след пътешестване в чужбина
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР