Част от традиционно богатата програма, която Отдел Култура“ в Община

...
Част от традиционно богатата програма, която Отдел Култура“ в Община
Коментари Харесай

В Плевен откриха първото винарско изложение „Сторгозия”

Част от обичайно богатата стратегия, която Отдел „ Култура “ в Община Плевен предлага на плевенчани и посетители на града в края на всяко лято, тази година е едно ново, само че не ненадейно събитие – Винарско ревю „ Сторгозия “ 2023‘.



То се организира в дните 1- 3-ти септември в парка на Регионален исторически музей – Плевен.

При формалното разкриване, кметът на Община Плевен, с чието подпомагане се реализира събитието – Георг Спартански сподели:

„ Това е първият ни опит да създадем такова ревю, тъй като във винарски край като нашия, а и от Свищов до Видин има мазета и производители. Трябва да се дава естрада на тези хора – място, на което да се демонстрират резултатите от техния прелестен труд, и Община Плевен направи първата стъпка в това отношение с упоритостта, това ревю да стане една добра традиция. Когато първата стъпка е направена сполучливо, след нея ще има и втора, и трета.



Искаме да сме потребни на вас, производителите с цел да може вие да сте сполучливи в труда си и в реализацията на резултата от вашите старания “, сподели още кметът на Плевен.

Той напомни и идните Джаз фестивал, който ще се организира за седми път, и обичайния фестивал на духовите оркестри „ От бай Дико, до Тико тико “, които стартират единствено след дни.



„ Стремим се да вършим по нещо, което да притегля интереса и да удовлетворява усета на другата аудитория, с цел да разнообразим другояче не толкоз забавното ни всекидневие заради рецесиите, които претърпяваме в последните няколко години.



Изложението ще продължи до 3 септември в часовете от 10:00 до 20:00 часа.

Участниците са 12 -представители на Института по лозарство и винарство и Професионалната гимназия по лозарство и винарство „ Ал. Стамболийски ” -Плевен, и винопроизводители от Северозападна България.

В рамките на ревюто на 2 септември /събота/ от 20:00 часа също в парка на Регионалния исторически музей ще бъде показан новия културен артикул на Община Плевен -Ревю-спектакъл „ Българските национални костюми ” с присъединяване на Северняшкия отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев ” – Плевен. В програмата на ревюто е и Национална среща на сертифицираните туристически центрове в страната, която ще се организира на 2 септември - събота от 10:30 часа в постройката на Община Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР